2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Aktuális

Végzetes találkozás: törpeharcsa szorult a balin torkába

Végzetes találkozás: törpeharcsa szorult a balin torkába

Nagy agytröszt kezdődött az egyik közösségi horgászcsoportban annak kiderítése érdekében, hogy mi történhetett a képen látható balinnal és törpeharcsával.

„Mi, most levadászta a törpét, a törpe meg átszúrta a kopoltyúját, és együtt vesztek?” – kérdezte az egyik kommentelő. 

„Ez is lehet a magyarázat, de én egy kicsivel nagyobb valószínűséget adnék annak a forgatókönyvnek, hogy a már eleve döglött balin tátott szájába ment és szorult bele a törpeharcsa, ugyanis az mintha frissebb lenne” – érkezett egy másik észrevétel. 

„A törpeharcsa eszi a balint” – volt, aki viccesen ezt fűzte hozzá. 

Míg más úgy gondolta, hogy a balin kapta el a harcsát, csak a törpének van egy jó védelmi eszköze, a három szúrós uszonya. „Megtámadta a balin, a törpe szétfeszítette az uszonyait. Azért nem is nagyon eszi szinte semmi ragadozó, mert hasonlóképp járna. Ha a törpe ette volna a balint, akkor a lágyabb húst kezdte volna, meg az uszonyait vissza is tudja hajtani, be se akad a szájába. Végképp nem üti át a tüske a száját” – fogalmazott.

A fényképet Bodor János készítette, és mint a Pecaverzum megtudta tőle, nem fogta a halakat, hanem ilyen állapotban találta azokat a Tisza-tónál, az Aranyosi-sziget környékén, már egyik sem élt.

„Szerintem a balin megfogta a törpét, és nem tudta elengedni. Nem hiszem, hogy a balindögből akart enni a törpe. Azért az furcsa, hogy a balin mit akart ekkora törpétől. Az én elméletem az, hogy a balin ösztönszerűen odavágott az előtte szemből feltűnő halnak, és szerencsétlenségére pont torokra kapta fejjel előre. Nagyobb villantókkal is szoktak ilyet csinálni kisebb balinok” – osztotta meg gondolatait Bodor János.

Szerinted mi történt?

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: pixabay.com)