2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Aktuális

Videó a tiszai hajóbalesetről: motorcsónak gázolt át ladikban ülő horgászokon

Videó a tiszai hajóbalesetről: motorcsónak gázolt át ladikban ülő horgászokon

Egy 55 éves tiszalöki horgász a szombati, Tiszán történt hajóbaleset eltűntje. A férfit nagy erőkkel keresik, de egyelőre nem találják. Egy motorcsónak egy kanyarba érve áthajtott egy ladikon, amelyben két horgász ült. Megszólalt a motorcsónak sofőrje.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Mint arról a Pecaverzum is beszámolt, egy kisgéphajó és egy csónak ütközött össze a Tisza-folyó 522-es folyamkilométerének közelében szeptember 11-én, szombaton 17 óra 40 perc körül. A járművekben utazó két-két ember közül hárman ki tudtak úszni a partra, egy ember azonban eltűnt a folyóban. 

A balesetről videó is készült, amelyet az RTL Klub mutatott be. Abban látható, hogy a motorcsónak irányíthatatlanul forog körbe a vízen. Amikor a videó készült, akkor már megtörtént az ütközés, és a motorcsónakban nem ült senki, az magától ment össze-vissza. 

Még a vízimentők sem tudtak a közelébe férkőzni, csak azt követően lehetett megközelíteni, és partra húzni, miután kifogyott a járműből az üzemanyag – derül ki az RTL tudósításából.

A baleset másik résztvevője egy fa csónak volt, amelyben két horgász ült. Közülük az egyiket, egy 55 éves tiszalöki férfit azóta nem találnak, pedig nagy erőkkel keresik.

Az RTL riportjában elhangzott, a helyiek elmondása szerint a horgász tudott úszni, és sokat kint volt a vízen. Az RTL úgy tudja, a motoros kishajó a duzzasztó felől érkezett, amikor egy kanyarban áthajtott a horgászok ladikján. Az összeállításban látható, hogy a csónak ripityára törött, a vízbe esett emberek közül hárman abba kapaszkodtak. 

A motorcsónak vezetője elmondta, pánikba esett, mert a párja nem tudott úszni. Azt is mesélte, hogy még az eltűnt férfivel is tudott beszélni a baleset után, és elsőre úgy tűnt, hogy mindenki megúszta a szerencsétlenséget. Állítólag a horgász azonban – ellentétben a másik három emberrel – nem a csónakba kapaszkodott, hanem a másik irányba kezdett el úszni, és egyszer csak eltűnt. A horgászokon átgázoló sofőr hozzátette, elvakította a nap, majd hirtelen elrántotta a kormányt. 

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. 

Szerencsésebb kimenetelű volt szeptember elején a Dunán történt baleset: egy tízméteres hajó léket kapott, és elsüllyedt, de a benne tartózkodók sérülés néllkül ki tudtak úszni a partra.  

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!