2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Aktuális

Videó: az életét kockáztatva szerezte vissza szerelékét a vakmerő horgász

Videó: az életét kockáztatva szerezte vissza szerelékét a vakmerő horgász

Életveszélyes műveletre szánta el magát egy horgász, akinek a szereléke fennakadt egy villanyvezetéken.

Semmiképpen sem akarta, hogy odavesszen az úszó, ezért azt találta ki, hogy egy fáklyát eszkábál a horgászbotjára, és azzal fogja leszedni.

A láng csóváját egyre közelítette a damilhoz, ami az úszót tartotta, és a precíz kivitelezésnek köszönhetően sikerrel is járt, és épp bőrrel megúszta. 

Lógott ott egy másik úszó is, és videó végén látható, hogy még arra is rápróbált. 

A pecás hajmeresztő mutatványát senkinek sem ajánljuk, sőt mindenkit arra kérünk, hogy a magasfeszültségű távvezetékek közelében nagyon legyen óvatos. 

A vizeket keresztező elektromos légvezetékek ugyanis veszélyforrások horgászat közben. Ezeket a feszültségszinttől függően a talajszint felett 7-15 méteres magasságban helyezik el.

A karbonszálas horgászbotok nagyon jól vezetik az áramot, és volt már rá példa sajnos többször is, hogy horgászéletet követelt a figyelmetlenség

Különösen veszélyesek a hosszabb spicc- és rakós botok. Minden gyártó a horgászbot markolati részhez közeli területen matricázott jelekkel figyelmezteti a horgászt a villamoshálózat közelében és zivatar idején (villámlás) történő használat veszélyeire.

Karbonszálas horgászbottal való horgászat esetén nemcsak a vezeték megérintése, hanem annak megközelítésekor is kerülhetünk életveszélyes helyzetbe, szenvedhetünk áramütést, ha nem vagyunk körültekintőek.

További érdekes videók ERRE.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Pecaverzum-montázs, képek forrása: Kalaportaal FB-videó képernyőfelvétel)