2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Vízbe dobta harmadik botját a simlis pecás a halőrök láttán, egy dolog mégis lebuktatta

Vízbe dobta harmadik botját a simlis pecás a halőrök láttán, egy dolog mégis lebuktatta

A pünkösdi hosszúhétvégén a remek időben szép számban megjelentek vizek partjain a horgászok Hajdú-Bihar vármegyében, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége pedig a rendőrséggel közösen ellenőrizte őket.

A május 18-án végrehajtott ellenőrzési akcióban Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló, Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás kapitányságai vettek részt. Továbbá jelen voltak a Tiszavasvári Mezőőri Szolgálatának és a Hajdúböszörményi Mezőőri Szolgálatának tagjai, valamint a szövetség társadalmi halőrei – olvasható a a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének közleményében.

Az akció során és a hosszú hétvége másik két napján összesen 252 horgászt ellenőriztek, és 13 esetben kezdeményeztek feljelentést. 

Volt olyan, aki több horgászkészséget használt, és akadt olyan is, aki fajlagos tilalom alá eső halakat tartott meg, illetve aki érvénytelenített állami horgászjeggyel horgászott.

A hétvége „favoritja” azonban az férfi volt, aki a halőrök érkezésekor – megpróbálva menteni a menthetetlent – harmadik horgászbotját a vízbe dobta, amely viszont nem süllyedt el, a víz tetején lebegett. 

Ezt követően az illető átadott a halőrnek egy más nevére kiállított állami engedélyt és területi jegyet. 

A személyazonosság megállapítása során azonban kiderült, hogy a férfi eltiltás hatálya alatt horgászott, és mivel más okiratát szándékos megtévesztésből akarta felhasználni, a helyszínre érkező rendőröknél magánokirattal való visszaélés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a szövetség halőrei.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége)