2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Aktuális

Zokogva nyilatkozott a horgász, aki végignézte a halálos rácalmási tragédiát – videó

Zokogva nyilatkozott a horgász, aki végignézte a halálos rácalmási tragédiát – videó

Egy horgász volt a szemtanúja annak a szörnyű tragédiának, amely Rácalmásnál történt. Két férfi vesztette életét. A horgász megtörten, zokogva mesélte el azt, hogy végignézte, ahogy elmerülnek a vízben, és többé már nem jönnek elő. Azt mondta, beleégett a retinájába, éjjel-nappal azt látja.

Június 4-én, hétfő délelőtt Rácalmás közelében, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen a szolgálati ebek kiképzése közben a büntetés-végrehajtás két munkatársa elmerült a vízben, és már csak a holttestület tudták a víz alól felhozni. 

A tragédia szemtanúja, egy horgász végignézte, ahogy eltűnik a vízben a két férfi. 

„Beleégett a retinámba. Azt látom éjjel-nappal, ahogy merülnek el. Egyszer csak fordult egyet, és már utána nem jött föl. Az egyiknek a fejét még láttam, de akkor már nem volt semmi mozgása” – nyilatkozta zokogva, megtörten a Tényeknek Szőgyényi Ferenc. 

A szemtanú szerint a korábbi hírekkel ellentétben a férfiak nem a csónakból estek a vízbe, hanem a híd közelében, a vízben gyakorlatoztak. 

„Az egyik elindult föl a hídhoz az egyik kutyával. A híd pillérjétől indult el lefelé az egyik kutya. Aki a sóderzátonyon volt, szerintem ő hívhatta a kutyát. Megakadt a kutya a pillértől, ami szintén szabálytalan. Elindult a fickó, el is merült. A másik lentről elindult érte fölfelé. Szerintem az áramlat miatt nem is tudott odajutni" – mondta a horgász.

 A teljes riport itt nézhető meg:

Terrorelhárítási Központ is készített videót a búvárok munkájáról:

 Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: Pecaverzum-montázs, képek forrása: TV2)