2024. június 19. szerda | Gyárfás
Galériák

23 kilós fekete amurral döntötték meg a tórekordot Maconkán – fotókkal

23 kilós fekete amurral döntötték meg a tórekordot Maconkán – fotókkal

A Maconkai-víztározó halgazdálkodási hasznosítója, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) arról számolt be honlapján, hogy megdőlt a fekete amur abszolút tórekordja.

Godó György neve már sokaknak ismerős a maconkai rekordlistáról is, az egyik különleges fogása egy fehér harcsa tavalyról, amire sokan emlékezhetnek.  

A sok szép rekordfogás között azonban eddig még nem volt 20 kiló feletti ponty (e napig a top nála egy 19 kilós példány, még 2018-ból). 

Nos, Gyuri bácsi az I. szigeten május 15-én, szerdán délelőtt elsőként ám nem a várt óriáspontyot, hanem egy jóval nagyobb ritkaságot, új abszolút tórekord fekete amurt fogott bojlival.

A BSHE tájékoztatása szerint a 104/70 centiméteres paraméterekkel rendelkező hal 23,05 kiló volt a mérlegelésen. 

Jött a jogos ünneplés, majd néhány újabb szép hal kifogása. Délután, valamivel 18 óra előtt előtt aztán jött a nagy duplázás, melynek eredménye a régen várt 20 pluszos, pontosabban egy 22,09 kilós (90/80 centiméteres) nyurgaponty volt. 

„Páratlan páros, nem csak maconkai viszonylatban! A sikeres, egyben szerencsés horgásznak ezúton is gratulálunk és várjuk az újabb rekordokat!” – fogalmazott a BSHE.

A korábbi abszolút fekete amur tórekordot Tagyi Norbert tartotta, aki 2023. június 23-án fogott egy 22,15 kilós (97/70 centis) példányt.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: BSHE)