2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Galériák

30 kilós busát fogtak Vas megyében

30 kilós busát fogtak Vas megyében

Pergetés közben esett be a hatalmas busa. A horgász viszonylag gyorsan kifárasztotta, mert csónakkal volt. Ellenkező esetben, partról nem sok esélye lett volna. Képgaléria a cikk alján!

Célzottan süllőzni indult Sélley Máté. A Vas megyében található csepregi Boldogasszony-tavat szemelte ki magának, ahol csónakból egy 9 centis, fluo sárga színű gumihallal (6 grammos cseburaska fejjel) pergetett, egy 10-40 gramm dobósúlyú bottal. 

„Egyszer csak vehemens rávágást éreztem, első körben harcsára gondoltam, aztán csak a nyílt víz felé vette az irányt, le is húzott 15-20 métert az orsóról. Furcsa volt, mert a harcsa általában az akadó felé indult, nem a nyílt víz irányába” – számolt be a történtekről a Pecaverzumnak Máté, aki egyből utánaeredt a halnak csónakkal.  

Egyedül volt, ami nehezítette a helyzetet. Látta már, hogy egy hatalmas busával akadt dolga, amelynek az alsó faroktövébe akadt az offset horog. „Fölé mentem, próbáltam fárasztani, és körülbelül 15 perc után meg is adta magát. Szerencsém volt, mert egy másik csónakban, amiből szintén horgásztak, volt szák” – mesélte. 

Aztán gyorsan szembesültek vele, hogy a szák bizony kicsi lesz, nem is fért bele csak a hal feje. Így a busa fejével a szákban, a csónak mellett úsztatták ki a partra. „Akár inváziós, akár nem, a halra vigyáztunk, hogy ne sérüljön, a parton is matracra fektettük” – hangsúlyozta, hogy minden fajt megillet a kíméletes bánásmód. 

Sikerült a pontos paramétereit is meghatározni a kapitális busának: mérőszalag a 105 centiig nyúlt, míg a mérleg 30,20 kilót mutatott.  

Máté szerint partról nem sok esélye lett volna, mert ha nem a hal szájába akad a horog, akkor sokkal nehezebb irányítani. Sokat számított, hogy csónakból pergetett, és egyből közelebb tudott menni hozzá. 

Mivel a busa inváziósnak számít, nem engedték vissza a tóba.   

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!