2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Galériák

70 hal 7 fajból a Békés Megyei Csónakos Pergetőversenyen

70 hal 7 fajból a Békés Megyei Csónakos Pergetőversenyen

Az elmúlt évek gyakorlatától elmozdulva, új helyszínen, a Hármas-Körös felsővízi szakaszán (Sebes-Kettős összefolyástól az endrődi közúti hídig) rendezték meg az idei Békés Megyei Csónakos Pergetőverseny második fordulóját augusztus utolsó vasárnapján.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


A fogások tükrében mind a szervezők, mind a versenyzők határozott álláspontja, hogy érdemesnek bizonyult egy hármas-körösi „pályát” is kijelölni a műcsalis predátorvadászok számára – olvasható a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) tudósításában.

A versenyre húsz csónakos páros nevezett. A széles, nagy víztömegű Hármas-Körösön izgalmas kihívást jelentett megtalálni az aznapra leginkább adoptálható stratégiát, hiszen a terület a törésektől, az akadókig, a visszaforgókig, a mélyebb és sekélyebb szakaszokon át, a padmalyokig, a töklevelesig, a kövezésig, a hídlábak környezetéig rengeteg potenciális ragadozós területet vonultatott fel. A versenyzők felkészültségében sem lehetett hibát találni, hiszen a mezőny zöme rutinos csónakos pergetőhorgászként jól ismerte a Körösöknek eme általános adottságait.

Ennek megfelelően a klasszikus körösi ragadozófogások közül egyedül csak a jászkeszeg hiányzott az összfogásból, ami 70 darab, a versenyméretet elérő halat jelentett: csuka (25 darab); kősüllő (15 darab); balin (12 darab); sügér (11 darab); süllő (4 darab); harcsa (2 darab); domolykó (1 darab).

A KHESZ szerint további örömteli tény, hogy a halak egy része – ha nem is kapitális – a kifejlett, ivarérett egyedméretbe tartozott, sőt, egy-egy tetszetősebb csuka, balin, harcsa, kősüllő és sügér egyaránt megmutatta magát.

A Hármas-Körös jól vizsgázott tehát, ezt jól igazolja az összesítés: a legérdemesebb csapat teljesítményét 9 fogásból összeadódó 639 pontérték fémjelezte. Az eredményhirdetésen így igazán érdemesen kerültek a dobogósokhoz a kupák, amely természetesen a legnagyobb fogásért is járt.

A tapsok elcsendesedés után már csak egy jóleső teendő maradt a mezőny számára: közösen elfogyasztani a Csicsergő vízitúra megállóhely jóvoltából, a vízparton bográcsban készült szabadszedéses babgulyást, amely bizony mindenkinek jól esett a csónakban, Körösön eltöltött intenzív horgászórák után – zárult a szövetség beszámolója. 

Eredmények:

1. Sporthorgászok – Kolozsi Tamás, Komóczi Tibor / 639 pont

2. Crazy Spinning Team – Dobroczki Pál, Jantyik Zoltán / 446 pont

3. RC Team – Pálfi Zoltán, Havai Zsolt / 332 pont

4. Műpecek Fanatik – Kollár Attila, Szeles István / 287 pont

5. Nedfishing Pro Team – Nedró György, Farkas Gyula Balázs / 250 pont

6. Navy Team – Lipták András, Liszkai János / 242 pont

7. Blinker Team – Csizmadia Zsolt, Farkas Bálint / 241 pont

8. Pergetőkék – Varga Péter, Puskás Norbert / 218 pont

9. Norizi – Gyurkó Pál, Lipták Zsolt / 170 pont

10. Fish On II. – Sütő Gábor, Sonkoly János / 168 pont

Legnagyobb hal: Dobrocki Pál – harcsa / 91 cm

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: KHESZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!