2024. június 19. szerda | Gyárfás
Galériák

70 kilós monstrummal nyerték a zalaszentmihályi harcsafogó versenyt – fotókkal

70 kilós monstrummal nyerték a zalaszentmihályi harcsafogó versenyt – fotókkal

70 kilós harcsával nyerték meg a Zalaszentmihályi Horgásztavon megrendezett harcsafogó versenyt, amelyre április 24-től 28-ig került sor.

A 12 csapat részvételével megrendezett megmérettetésen az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz, a víz 10 fokra visszahűlt, illetve eső és nagy szél is nehezítette a halfogást. 

Ennek ellenére pár darab kis testű mellett egy 70 kilogrammos harcsa is horogra került, amelyet Fatér Benjamin, a Bobcat Fishing Team tagja fogta.

Ezzel a szép példánnyal meg is nyerték a versenyt és a legnagyobb hal díját is elvitték.

A Pecaverzumnak a szervezők elmondták, a 70 kilós bajszos az utolsó éjszaka, április 28-án 2 órakor érkezett a dupla kárásszal csalizott, spannolós szerelékre.

A zalaszentmihályi harcsafogó versenyt minden évben kétszer rendezik meg, a következőre ősszel kerül majd sor, a pontos időpont egyelőre még nincs meg. 

A Zalaszentmihályi Horgásztavon jelen pillanatban négy faház áll rendelkezésre, amelyeket a versenyzők is használhattak.

Az egyesület tervei között szerepel további kettő kialakítása, így hamarosan már hat darab várja a horgászokat, akik az egyesület honlapján tudnak foglalni helyet.

A Zalaszentmihályi Horgásztó a Szévíz-csatorna festői völgyében helyezkedik el, a falu közvetlen határában.

A 97 hektáros horgásztó a ’70-es évek végén befejezett tőzeg- és mésziszapbányászat helyén alakult ki rendkívül változatos, 1-4 méter mélységű mederrel. A víznek befolyó utánpótlása nincs, a horgásztó vízoszlopa 40-70 centiméteres ingadozással a talaj vízszintjét követi. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Pecaverzum)