2022. június 27. hétfő | László
Galériák

9 csapat nullázott a horgász tisztségviselők versenyén

9 csapat nullázott a horgász tisztségviselők versenyén

A Komárom-Esztergom horgászegyesületeinek tisztségviselői a hétvégén tartották hagyományos versenyüket Nyergesújfalun, a Téglagyári Tavaknál. A megmérettetésre 25 egyesület 50 fő tisztségviselője nevezett.

A rendezvény házigazdája, a Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület gyönyörű, rendezett környezetet teremtett a versenyre, ahol szitáló, majd időnként megeredő eső fogadta a résztvevőket – olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz) Pecaverzumnak küldött sajtóközleményében. 

A versenyen a tisztségviselők összesen 43 kilogramm halat fogtak, sajnos 9 csapat haltartója üres maradt. A mérlegelés után a zsákmány visszakerült a vízbe. 

Az első 5 helyezett egyesület míves kupát kapott díjként. A versenyen minden résztvevő csapat ajándékot kapott a megyei szövetség és a Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület jóvoltából. 

A díjakat és elismeréseket Erős Gábor, Esztergom és térsége országgyűlési képviselője, Zoltai Dániel, a Kemhesz elnöke és Osvald Zsolt, a Kemhesz ügyvezető elnöke adta át.

Eredmények:

  1.  Vasas Horgász Egyesület Esztergom (Csöregi Ferenc, Tercsinecz Milán)
  2.  Ölbő-tavi Aranyhal Horgász Egyesület Bábolna (Dr. Lőrik Marcell, Dr. Lőrik Lambert)
  3.  Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete (Benczik Attila, Horváth József)
  4. Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület (Házenbeck Norbert, Drahos Roland)
  5. Kassák Klub KSE Komárom (Szűcs Gábor, Dobai Béla)

Képgaléria:

A verseny nem csak a halfogásról szólt. Az egyesületi vezetők itt megoszthatták problémáikat egymással és a megyei szövetség vezetőivel.

Dinamikusan növekszik Magyarországon a regisztrált horgászok száma, a tavalyi 700 ezerről idén már 800 ezerre gyarapodott a létszám. Közülük mintegy 600 ezer horgász vált ki minden évben állami jegyet és valamilyen területi jegyet, a hivatásos halőrök száma pedig 1200-ra emelkedett 

Az eseményen elhangzott, a horgásztársadalom bővülésében közrejátszik a kedvező törvényi szabályozás – amely megtiltotta a halászatot –, a tudatos halgazdálkodás, az egyre nagyobb léptékű állami- és szövetségi haltelepítések, illetve a koronavírus-járvány is, amely összességében jó hatással volt a horgászok számának alakulására.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!