2024. június 20. csütörtök | Rafael
Galériák

A tó mélyén találták meg az eltűnt horgász holttestét Sajószögeden – fotókkal, videóval

A tó mélyén találták meg az eltűnt horgász holttestét Sajószögeden – fotókkal, videóval

Belefulladt egy harminc év körüli horgász a sajószögedi Erdészeti-tóba. A férfit órákon át keresték, a holttestét a tó mélyéről hozták felszínre.

Március 29-én, pénteken 20:12-kor kapta a riasztást a Spider Mentőcsoport, miszerint Sajószöged külterületén, az Erdészeti-tónál horgászás közben eltűnt egy fiatalember. 

A szakemberek rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és az adatgyűjtést követően megkezdték az eltűnt személy utáni kutatást. 

Ennek eredményeképpen 22:30-kor műszeres kutatással azonosítottak egy emberi testet a tó fenekén, a parttól tíz méter távolságra négy méteres vízmélységben. 

Ezt követően a Spider Mentőcsoport búvárai a víz alá merülve átvizsgálták a kutatásvezető által kijelölt területet. A merülés megkezdésétől számítva három percen belül, 23:01-kor megtalálták, majd pedig felszínre hozták a szerencsétlenül járt fiatal férfi holttestét, melyet a helyszínen lévő tűzoltókkal közösen juttattak partra.

A tragédiáról beszámoló RTL híradója úgy tudja, hogy egy négyfős társaság horgászott a tónál, ketten hamarabb hazamentek. Ezt követően egyikük rövid időre elment a partról, és mire visszaért, a harminc év körüli társának csak a cipőit találta meg a fűben. 

Mindenki csak találgat, hogy mi történhetett pontosan, az egyik helybéli azt mondta, elképzelhető, hogy az áldozat fogott egy halat, amely megakadhatott valamiben, és bement érte a vízbe. 

A rendőrség annyit közölt, bűncselekmény gyanúja nem merült fel. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Spider Mentőcsoport FB-oldala)