2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Galériák

A Túr-folyóba hajtott egy autó, vezetője meghalt – fotókkal

A Túr-folyóba hajtott egy autó, vezetője meghalt – fotókkal

A Túr-folyóba hajtott, majd elmerült egy személyautó a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tisztaberek közelében, az autót vezető férfi a helyszínen életét vesztette – közölte a térségi rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányságot január 9-én délelőtt a gátőr értesítette, hogy a Tisztaberek közelében lévő Túr-folyót átívelő híd lábánál egy gépjármű nyomait fedezte fel, amely a megáradt folyóba vezet .

A rendőrök a helyszínt megvizsgálták és megállapították, hogy nagy valószínűséggel egy autó hajtott a folyóba.

A Felső Tisza Vidéki Búvár és Mentőegyesület, valamint a Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület búvárjai átvizsgálták a folyószakaszt, és rövid időn belül megtalálták az elsüllyedt gépjárművet. 

A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók erőgép segítségével partra húzták a folyóban rekedt személygépkocsit. A gépjármű kiemelése után az utastérben holtan találták a jármű vezetőjét, akinek családtagjai időközben az eltűnéséről tettek bejelentést a rendőrségen.

Az eljárás eddigi adatai szerint a 62 éves férfi január 8-án délután Sonkád irányából tartott Tisztaberekre, amikor eddig tisztázatlan okból eredően nem az út vonalvezetésének megfelelően kanyarodott a hídra. A jármű lehajtott a védőgátról, és a folyóba merült.           

A baleset körülményeit a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: police.hu)