2022. január 18. kedd | Piroska
Galériák

Amit a digitalizáció sem söpört el: hódmezővásárhelyi horgászbörze

Amit a digitalizáció sem söpört el: hódmezővásárhelyi horgászbörze

A Dobó Ferenc Horgász Egyesület horgászbörzéje több évtizedes múltra tekint vissza, és azt a rohanó, internetes világ sem sodorta el.

A mai rohanó világban egyre több hangsúly helyeződik az internetre, és igaz ez a horgászatra is. A weben vesszük már a horgászjegyet, a felszereléseket, és sok esetben még a horgászhelyet is a világháló segítségével foglaljuk le. 

Arról nem is beszélve, hogy Dunát lehet rekeszteni a közösségi médiában a használt horgászcikkek csoportjaiból. Több tízezres létszámú „adok-veszek közösségekben” hirdethetjük megunt felszereléseinket vagy böngészhetünk mások portékái között. 

Ilyen körülmények között szinte csoda kategóriába tartozik, hogy a hódmezővásárhelyi Dobó Ferenc Horgász Egyesület horgászbörzéje már több évtizedes múltra tekint vissza. Az eseményt a digitalizálódó világ és a világjárvány sem tudta föld alá söpörni. 

Az igazi tradíciónak számító rendezvényt december 18-án, szombaton ismét megrendezték. 

Kádár Csaba elnök a Pecaverzum megkeresésére elmondta, a jövőre 89 éves egyesület életében mindig is fontos eseménynek számított a horgász börze. 

„Ilyenkor kevesebbet járnak a horgászni a tagok, ezért a december és a február közötti időszakban rendszeresen szoktunk ilyen börzéket szervezni. Csak a tavalyi év maradt ki a világjárvány miatt” – nyilatkozta Kádár Csaba.

Idén már nem rendeznek több börzét, de január 8-tól február végéig minden szombatra (reggel 8 órára) meghirdetik az eseményt, amelyen nemcsak venni vagy eladni lehet, hanem jókat beszélgetni is. 

A Dobó Ferenc Horgász Egyesület 2016 óta nem rendelkezik saját kezelésű vízzel, akkor került át a Mártélyi-holtág a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) hatáskörébe. 

Korábban Hódmezővásárhely legnagyobb civil szervezetének számítottak ezer körüli taglétszámmal, amely az utóbbi években csökkenésnek indult. Idén 157-en fizettek tagsági díjat. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Dobó Ferenc Horgász Egyesület)