2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Galériák

Autót találtak a Dunában Vácnál, nem tudni, hogy került oda – fotókkal

Autót találtak a Dunában Vácnál, nem tudni, hogy került oda – fotókkal

Egy Vácnál, a parttól körülbelül tíz méterre a Dunába merült személyautót vontattak ki csörlővel a város hivatásos tűzoltói a Molnár utca közelében.

December 3-án, szombaton a kora délutáni órákban érkezett a jelzés a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására, hogy Vácnál, a Duna utca közelében egy elsüllyedt gépkocsit fedezetek fel a vízben. 

Az autót egy vízben kajakozó ember vette észre és ő értesítette a hatóságokat. A jármű a partról tíz méterre volt a vízben, csak a tetőantennája látszódott ki. 

A váci hivatásos tűzoltók kishajó segítségével átvizsgálták a Suzuki Swift típusú személygépkocsi környezetét, majd biztosították a helyszínt a tűzoltóbúvárok kiérkezéséig. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárjai átnézték a gépkocsi utasterét, abban senki nem tartózkodott. Ezt követően drótkötelet rögzítettek a járműre, majd az egységek csörlő segítségével kivontatták a partra.

Azt, hogy milyen körülmények között és hogyan, mikor került a vízbe, a rendőrség vizsgálja – írta a Pecaverzum sajtómegkeresésére a katasztrófavédelem.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Pest MKI KMSZ)