2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Galériák

Behemót pontyot és amurt fogtak tizenéves gyerekek

Behemót pontyot és amurt fogtak tizenéves gyerekek

17 kiló feletti amurt és 11,56 kilós pontyot is fogtak tizenéves gyerekek a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége táborában, amelynek Győr, azon belül is a Mosoni-Duna holtága adott otthont.

A hétfőn kezdődött táborban 10-14 éves fiatalok vettek részt, és a szövetség beszámolója, illetve a közösségi médiába feltöltött fényképek tanulsága alapján kiválóan alakultak az események a hét folyamán.

Mint írják, a hétfői nap nehezen indult, de keddre már megjelentek a pontyok is. Mi az, hogy megjelentek, rögtön érkezett egy 11,56 kilós!

A hal másfélórás fárasztást követően visszanyerte szabadságát. A mozzanatról videó is készült. Íme:

Akkor szinte mindenki azt hitte, hogy a legnagyobb halnak járó díjat már ki is oszthatják, hiszen úgysem érkezik nagyobb. Aki ezt gondolta, nagyot tévedett! Szerdán egy ennél is jóval nagyobb, 17 kiló feletti amur akadt az egyik táborozó horgára.

A gyerekek – és persze sokan mások – számára is gigantikusnak számító pontyon és amuron túl egyéb halfajok is partra kerültek: szép keszegek, csukák és balinok is feltűnnek a fotók között.

Nem kétséges tehát, hogy a várakozásokat felülmúlva sikerült a tábor, és ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy az utóbbi szűk egy évtizedben sokat javult a hazai, természetes vizek halállománya. 

(fotó: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!