2024. június 20. csütörtök | Rafael
Galériák

Bónuszpontyot fogtak a Tiszából: 44 ezer forintot ér – fotókkal

Bónuszpontyot fogtak a Tiszából: 44 ezer forintot ér – fotókkal

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) június közepén két ütemben 13 darab területi jegyet érő halat telepített. Amennyiben a jelölt halat kifogó horgász megküldi KTVHESZ-nek a haljel számát, a kifogás helyét, fényképet a halról, valamint horgászregisztrációs számát, a kifogáskor érvényes területi engedélyét 2024. évre díjmentesen kapja meg. 

A korábbiakban ilyenre kétszer volt példa, szeptember 12-én, kedden azonban újabb egész éves ingyenes pecát biztosító pontyot tereltek szákba – tájékoztatott a KTVHESZ.

Azt írták, Kovács Zoltán Tiszapüspökinél, a 348 folyamkilométer térségében fogta a 6,7 kilogrammos és 63 centiméteres jelölt pikkelyest, amelyet június 19-én Szolnokon, a 336 folyamkilométer környékén engedték szabadon.

A horgász számára a fogás 44.500 forintot érő területi jegyet is eredményezett a sikerélményen túlmenően.

A halat mérlegelés után visszaengedték a Tiszába. Hogy ezek után kérte-e még valamit a halról, arról nem érkezett jelentés.

Azt viszont biztos, hogy a KTVHESZ által kezelt vizekben még 10 darab hasonló bónuszponty úszkál, amelyek éves területi jegyet érnek a jövő esztendőre.  

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: KTVHESZ)