2022. május 21. szombat | Konstantin
Galériák

Csupa különleges halakat telepítettek a Körösökön

Csupa különleges halakat telepítettek a Körösökön

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) heti telepítési programjában ezúttal csupa „különleges” halfaj szerepelt – közölték közösségi oldalukon április 29-én, pénteken.

A halakat az ország több pontjáról szerezték be haltermelői partnereiken keresztül (Győri Előre HTSZ – Győr; Bérhalász Kft. – Mike–vízimalompuszta; MATE-HAKI – Szarvas).

A keddi napon (április 26.) araszos, fürge domolykók és jászkeszegek kerültek folyókba, míg az esős csütörtökön (április 28.) előnevelt csukák, kétnyaras sügérek, kétnyaras compók, illetve további 50.000 kecsegelárva került a fajoknak megfelelő élőhelyek szerinti vízterületekre.

A keddi telepítést videofelvétel is készült, amelynek tanúsága szerint a hosszú utat a kis domik és jászok az új hallszállító járművünkön remek kondícióban vészelték át.

A KHESZ arról is tájékoztatott, hogy a heti különlegességek sorát a menyhalak zárják, amelyeket a H@H Carpio Kft. ócsárdi halgazdaságából szerezték be. „A mintegy 50.000 előnevelt apróság szintén térségünk folyóvizeinek halállományát gazdagítja hamarosan” – fogalmaztak. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: KHESZ)