2024. május 21. kedd | Konstantin
Galériák

Fél óráig fárasztotta a dunai óriáscsukát – fotókkal, videóval

Fél óráig fárasztotta a dunai óriáscsukát – fotókkal, videóval

Vadvízen nem könnyű kapitális csukát fogni, éjszaka pedig szinte lehetetlen, mert akkor nem eszik – gondolják sokan őshonos ragadozónkról. Jahudka Ádámnak azonban sikerült mindegyik állításra rácáfolnia.

A horgász és a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége is beszámolt Facebook-oldalán a kivételes fogásról.

A bejegyzésekből megtudhatjuk, Jahudka Ádám több évtizede pecázik, és horgászkarrierje csúcspontjának tartja, hogy az égiek megajándékozták ezzel a gyönyörű csukával.

„Hihetetlen ez a Duna-folyó, mivel itt mindig történik meglepetés. Ezt a csukát talán még senki nem fogta ki! URISTEEEENNN!!!” – lelkendezett a boldog pecás, majd rátért a fogás körülményeire.

Egy magas partszélen emelgette a műcsaliját éjjel 23 óra 15 perckor, ekkor verte le a hatalmas hal, amely nem egykönnyen adta meg magát, a fárasztás 25-30 percig tartott.

Jahudka Ádám a Dunát tartja a kedvenc horgászvízének, amelynek a Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán üldözi a halakat, amikor ideje engedi.

A mostani csukával a szerelem még mélyebb lett, a hal ugyanis 102 centisre nőtt és 10,8 kilót nyomott matraccal együtt.

A méter feletti csukákért feltétlen kalapemelés jár, főleg vadvízen, így nem véletlenül ér fülig a horgász szája a fotón.

Így engedte vissza:

Fotók és még videó:

Nyékládházán ennél is nagyobb halat akasztott egy horgász, aki a Pecaverzumnak a minap elárulta, miért titkolta egy évig a 12 kilós csukafogásról készített fotóját.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Jahudka Ádám FB-oldala)