2024. március 1. péntek | Albin
Galériák

Feladták a leckét az inaktív pisztrángok a párbajpeca országos döntőjében

Feladták a leckét az inaktív pisztrángok a párbajpeca országos döntőjében

November 25-én és 26-án Győrben, az MMX-tavon rendkívül hideg, néha havazással tarkított kellemetlen időjárásban 32 versenyző küzdött meg a magyar bajnoki címért és az értékes ranglistapontokért a III. Trout Area Pergető Országos Bajnokság fináléjában.

A két fordulóban megrendezett döntőn 15 perces párviadalok formájában a tó minden szegletét körbe horgászták a versenyzők, és minden etapban más-más ellenféllel párbajoztak – számolt be a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz).

Az összes szakág közül itt van a legkisebb szerepe a szerencsének, a jó sorsolásnak, hiszen a mezőny végig mozgásban van, a fordulók alatt etapról etapra vándorolva mindig máshol és mással kell megküzdeni. 

A verseny során a tóba telepített pisztrángokat kell megfogni pergető módszerrel, „hard” azaz kemény műcsalikkal. Ezek közül az apró wobblerek, körforgó villantók vagy fém kanalak jöhetnek szóba.

Az időjárás viszontagságain túl a pisztrángok inaktivitása is feladta a leckét a versenyzőknek. Plank Zoltánon azonban sem a hideg, sem a halak étvágytalansága nem tudott kifogni, így immár kétszeres magyar bajnokként emelhette magasba a vándorserleget a III. trout area világbajnokságon is eredményesen szereplő versenyző. 

Szarka-Kovács Tamás egy nagyon jó csaliválasztásnak is köszönhetően hatalmasat hajrázva megszerezte az ezüstérmet, míg Rohrbeck Rudolf a harmadik helynek örülhetett. 

„Egy nagyon nehéz versennyel zárult a hazai országos bajnokságok sorozata. Jövőre egy új versenyévad következik, addig itt a lehetőség a pihenésre, készülődésre, tervezgetésre” – fogalmazott a Mohosz.  

Részletes eredmények ITT.

Fotók:

Beszélgetés a bajnokokkal:

Videós összefoglaló:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)