2023. december 1. péntek | Elza
Galériák

Halászlé-alapanyagot osztottak rászoruló családoknak Baján – fotókkal

Halászlé-alapanyagot osztottak rászoruló családoknak Baján – fotókkal

Az előző évektől eltérően idén nem karácsonyi halászléfőzéssel jótékonykodott a Bajai Halászléfőző Lovagrend: a Sugovica Tánckörrel karöltve a 50 rászoruló család részére a lé főzőséhez szükséges alapanyagokból összeállított csomagot osztottak december 23-án, pénteken a Szentháromság téren.

Csémi László, a Bajai Halászléfőző Lovagrend elnöke az amve.hu-nak elmondta: évek óta jótékonykodnak, azonban idén úgy döntöttek, hogy a halfőzéshez szükséges összetevők adományozásával próbálják szebbé varázsolni a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által kiválasztott családok karácsonyát. 

A Sugovica Tánckörnél hagyomány, hogy az általuk szervezett bálok alkalmával értékesített tombolójegyekből összegyűlt bevételt jótékonysági célokra fordítják – mondta Siska Judit, a civil szervezet elnöke. 

Hozzátette: régóta tervezik, hogy az egyéb jótékonysági akcióik mellett karácsony tájékán is szeretnének aktívan részt venni karitatív kezdeményezésekben. 

A szétosztott csomag tartalmazott család létszámától függően 2,5-3,5 kilogramm tisztított halat, őrölt paprikát, tésztát, hagymát és egy csomag szaloncukrot. 

A halak előkészítésében, tisztításában, darabolásában a Halért Bt. segédkezett. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Barnabás Bócsa FB-oldala)