2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Galériák

Hat halfajból 140 mázsát telepítettek a Körösökön

Hat halfajból 140 mázsát telepítettek a Körösökön

Az elmúlt két hétben összesen halfajból közel 140 mázsa halat telepített a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Ezzel még nem értek véget az idei halasítások, további szállítmányokra lehet számítani.

Közel az év vége, de a korábbi esztendőkhöz hasonlóan a kedvező piaci és időjárási körülmények lehetőségei folytán még mindig érkeznek halszállítmányok a KHESZ vizeibe. Az elmúlt két hétben közel 140 mázsa halat helyeztek ki – derül ki a szövetség legfrissebb beszámolójából. 

A telepített állományt kétnyaras compók, egynyaras sügérek, egy-kétnyaras dévérkeszegek, kétnyaras csukák, egynyaras süllők és visszafogható pontyok alkották.

Jelentősebb mennyiséget a közel 100 mázsányi dévérkeszeg, illetve a 80-90 dekagrammos átlagsúlyú, mintegy 25 mázsányi csuka képviselt.

A KHESZ hangsúlyozta, az éves halprogramot illetően az egyes tételekben már grátisz novemberi telepítésekkel korántsem biztos, hogy vége van a sornak. A következő egy-két hétben még számítani lehet egy kisebb dévérkeszeg szállítmányra, illetve azt is írják, hogy ilyenkor feltűnhet egy-egy kihagyhatatlan év végi extra haltermelői ajánlat is, ami nyilvánvalóan élni fognak, ha az megfelelő számukra. 

Hogy a halakat pontosan hol engedték szabadon, arról nem közöltek információkat. 

A szövetség párhuzamosan a telepítésekkel végzi a törpeharcsa-gyérítést is. Az első halászati nap remek eredménnyel zárult

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: KHESZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!