2024. május 21. kedd | Konstantin
Galériák

Húszkilós ponttyal mutatott példát halvédelemből a kilencéves Áron – fotókkal

Húszkilós ponttyal mutatott példát halvédelemből a kilencéves Áron – fotókkal

A kilencéves Áron alig három órára ugrott be a Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőparkba, ahol új egyéni rekordot döntött május 4-én, szombaton.

A vízterület közösségi oldalán megjelent beszámoló szerint a hal 2023. március 21-én 18,6 kilogramm volt, most viszont már 20,775 kilónak mérték. 

Ez egyben azt is jelentette, hogy újabb hal lépte át a húszkilós álomhatárt, így nevet adhatott neki a horgász. 

Árcsi a fogás napja és a Star Wars után a „May the 4th” fantázianevet választotta.

„Már vissza se húzok, a csúcson kell abbahagyni” – mondta büszkén az ifjú pecás, aki nagyon ügyesen kézbe vette új rekordját. 

„Mi úgy hisszük, hogy a helyes technikával bármekkora halat meg lehet tartani. Ugyanakkor a technika nemcsak azért fontos, hogy különböző oldalakon mutogathassuk legutóbbi fogásunkat, hanem a halaink védelme érdekében is. A halvédelemnek a tanulását nem lehet elég korán kezdeni, ha horgászcsaládba születik az ember” – fogalmaztak a Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark újabb bejegyzésében.

Az alábbi képsorozaton jól látszik, hogyan segít az apa ügyelve a biztonságos tartási pontokra, ezzel biztosítva azt, hogy ez a hal még sokáig éljen. A kilencéves fiú így a testtömegének kilencven százalékát meghaladó pontyot is ügyesen megtartott. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark FB-oldala)