2024. március 1. péntek | Albin
Galériák

Kuriózum Nagykanizsán: ekkora pontyokat még sosem telepítettek – fotókkal, videóval

Kuriózum Nagykanizsán: ekkora pontyokat még sosem telepítettek – fotókkal, videóval

Az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnövekedett a horgászok száma a nagykanizsai Csónakázó-tónál, ami nagyban köszönhető annak, hogy rendszeresek a haltelepítések a tavon – fogalmazott Szépligeti Ferenc, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) halgazdálkodási koordinátora november 20-án, hétfő annak apropóján, hogy ismét közel egy tonnányi ponty került a tóba.

– Az idén ez már a nyolcadik haltelepítés a Csónakázó-tavon, s ezt látják a horgászok is – nyilatkozta Szépligeti Ferenc a zaol.hu-nak.

Hozzátette: az elmúlt három évben roppant népszerű lett a város melletti tó és környezete, hiszen ma már szinte garantált a jó fogás. 

– A három nyaras pontyok mellett, meglepetéssel is készültünk a sporthorgászoknak, közel 50 darab nagy halat – 8-12 kilogrammos pontyot – is a tóba eresztünk, melyek ugyan nem hazavihetők, de igazi horgászélményt nyújt a kifogásuk – közölte. 

Szépligeti Ferenc, a Mohosz halőre egy kuriózumnak nevezte a hétfői halasítást, ugyanis a Csónakázó-tó életében először nagy testű pontyokat helyeztek ki. Erre szerinte szükség is van, mert Nagykanizsán is egyre több a sporthorgász.

Szépligeti Ferenc azt is jelezte: a Csónakázó-tavon egész évben lehet horgászni, így vélhetően a karácsony előtti időszakot is kihasználják majd a pecások, hogy friss halat tehessenek az ünnepi asztalra.

– Az idei évben az össztelepítés eléri a 11 tonnát, ami azt is jelenti, hogy a tó halállománya folyamatosan gyarapodik – emelte ki a halgazdálkodási koordinátor, aki megjegyezte: talán ennek is köszönhető, hogy egyre több sporthorgász érkezik a Csónakázó-tóhoz, akik esetenként több napon keresztül hódolnak kedvenc hobbijuknak.

Szépligeti Ferenc egy kuriózumnak nevezte a hétfői halasítást a Kanizsa TV bejátszásban, ugyanis a Csónakázó-tó életében először nagy testű pontyokat helyeztek ki. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Szépligeti Ferenc)