2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Galériák

Leszakadt a Kövicses-patak partfala Pásztón – fotókkal

Leszakadt a Kövicses-patak partfala Pásztón – fotókkal

A heves esőzés miatt leszakadt a partfal Pásztón, a mátrakeresztesi városrészben szerdán – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kapás Márton elmondta: a Kékesi úton mintegy tizenöt négyzetméteren föld és törmelék csúszott le a patakmederbe; a szakaszon forgalomkorlátozás mellett lehet közlekedni.

A helyszínen a bátonyterenyei és a pásztói hivatásos, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az önkormányzat munkatársai dolgoznak, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

Már kiemeltek a házak kertjeivel határos patakból egy nagyméretű fát, és homokzsákokat töltenek meg, hogy védjék a mintegy 25-30 méterre lévő lakóházakat – ismertette a szóvivő, hozzátéve, hogy az épületeket egyelőre nem veszélyezteti a víz.

A szerencsétlenség helyszínén járt az MTI fotóriportere, Komka Péter. Egyik fotóján a megáradt Kövicses-patak látható Pásztó Mátrakeresztes településrészén:

Ezen a fényképen éppen egy munkagép tisztítja a Kövicses-patak medrét:

Itt pedig a patak leszakadt partfala látható:

Az Index tudósítása szerint szerda reggel Magyarország több pontján is leszakadt az ég, a hegyekben havazik, a Duna–Tisza közén pedig dörög és villámlik az ég. Az Országos Meteorológiai Szolgálat viharos széllökések és zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést. Egy nap alatt akár 20 milliméter csapadék is hullhat, míg a várt legerősebb széllökések a 70 kilométer per órát is meghaladhatják. A nagy esőzés és a viharos szél azonban áradásokat és baleseteket is okozhat.

A Kékestetőn havazás volt, már 20 centi a hó vastagsága.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: MTI/Komka Péter)