2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Galériák

Makulátlan teljesítménnyel nyerte a Feeder OB középdöntőjét Sivák Mátyás – fotókkal

Makulátlan teljesítménnyel nyerte a Feeder OB középdöntőjét Sivák Mátyás – fotókkal

Június 27-től 30-ig Szolnokon, az Alcsi-szigeti Holt-Tiszán zajlott a XIV. Feeder Országos Bajnokság középdöntője.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolója szerint 80 versenyző ült le a holtág versenypályájára, hogy a lehető legjobb helyen jusson tovább a döntőbe. 

Már az edzésen kiderült, hogy törpeharcsával nem lehet „labdába rúgni”, csak jól felépített, igazán technikás keszegezéssel, amit a 15-60 dekagrammos ezüstkárászok színesítettek. 

Ahogy az lenni szokott, az Alcsi napról napra változott. A halfogás üteme lelassult és csökkent az átlagfogás is. A ranglista első 16 helyezettjét szétsorsolták a szektorok között, tehát mindegyikben ketten ültek a számos technikás horgász mellett.

A kánikula rányomta bélyegét az első fordulóra. Már a felkészülési idő két órája is kimerítő volt, aztán következett az ötórás versenyidő. A rengeteg dobás mellett nemcsak a fizikai fáradság terhelte a versenyzőket, hanem a folyamatos gondolkodás is kimerítő volt a melegben. 

A második fordulóban egyre kevesebb lett az apró dévér a pályán. Maradt a kevés jóllakott törpeharcsa, a megfogyatkozó kárászok és a jobb átlagsúlyú keszegek. 

A harmadik fordulóban csak Sivák Mátyás maradt makulátlan teljesítménnyel, aki minden nap megtalálta a legjobb megoldást az aktuális szektorában. 

Az utolsó nap megjelentek a nagyobb halak is a pályán. Sivák Mátyás összteljesítménye alapján felvételt nyert a négy egyest horgászók szűk táborába, hiszen minden versenynapon megnyerte szektorát, és ezzel a XIV. Feeder Országos Bajnokság középdöntőjét is. 

Második helyen Bakó Péter végzett, aki a nap legnagyobb fogásával zárta a középdöntőt. A harmadik helyezett Végh Tamás lett.

A döntőbe, amelyet szeptember 4-től 7-ig rendeznek a kaposvári Deseda-tavon, a középdöntőben első 40 helyen végzett versenyző jutott be. 

Részletes eredmények ITT

Fotók: 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)