2024. május 21. kedd | Konstantin
Galériák

Már kergetőznek a pontyok a Táti-sziget mesterséges ívóhelyén – fotókkal, videóval

Már kergetőznek a pontyok a Táti-sziget mesterséges ívóhelyén – fotókkal, videóval

Néhány nap alatt annyi víz érkezett a Táti-sziget mesterségesen kialakított ívóhelyére, hogy a pontyok már birtokba tudták venni a területet, és elkezdték a kergetőzést.

Május 11-én, csütörtökön arról számolt be a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz), hogy a Táti-sziget mesterségesen kialakított ívóhelyén már „kopogtatott a víz”.  

„Ha minden igaz, akkor érkezik annyi víz, hogy talán sikeresen tudják dunai halaink használni” – fejezték ki reményüket, de tettek is annak érdekében, hogy ez bekövetkezzen.  

A Kemhesz halőri szolgálata ugyanis segített egy kicsit a halaknak. A növényzettel sűrűn benőtt felvezető árkot minimális sávban kikaszálták, ezzel segítve a halak fel- és lejutását. „Már csak az égieken múlik a dolog!” – fogalmaztak.

És valóban, nem kellett sokat várni, május 14-én, vasárnap már arról adtak hírt, hogy elkezdett vízzel megteli a terület.

„Hamarosan élet költözik a mesterséges ívóhelyre. A pontyok már kergetőznek, reméljük, a melegebb idő is megjön” – osztották meg a legfrissebbeket a terepről. 

Hozzátették, a halőri szolgálat fokozott figyelemmel ellenőrzi majd az ívóhelyeket.

Videó a pontynászról:

Helyszíni fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)