2024. június 19. szerda | Gyárfás
Galériák

Nem teszik ki az ablakba a magyarok a nemzetek horgászvébéjén elért eredményüket – fotókkal

Nem teszik ki az ablakba a magyarok a nemzetek horgászvébéjén elért eredményüket – fotókkal

Azt követően, hogy tavaly a 10. helyen zártak a magyarok a nemzetek horgász-világbajnokságán, idén egy helyet javítva, a 9. pozícióban végeztek a mieink.

Szeptember 9-én, szombaton és 10-én, vasárnap rendezték meg a 69. nemzetek horgász-világbajnokságának kettő versenynapját a spanyolországi Fayónban, az Aragon-folyón.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) közösségi oldalán egész héten (az edzések ideje alatt) és a versenynapokon is rendszeresen tudósítottak a világbajnokság állásáról, aztán amikor az véget ért, mintha elvágták volna a fonalat a Mohosznál, mert azóta egy sort sem jelentettek meg a történtekről (mondjuk előtte is csak videókat). 

A szövetség honlapján ezen a hét több hír is megjelent, a Csónakos Pergető Országos Bajnokságok fordulóiról például részletes beszámolót közöltek, de a világbajnokságról semmit, egy árva kukkot se. 

Ennek oka lehet, hogy a magyar csapat vélhetően a várakozásokon alul teljesített. Az első fordulóban a 9. helyet sikerült megszerezni, és ezen már javítani nem tudtak vasárnap, így ebben a pozícióban zárták a vb-t a 23 fős mezőnyben.

Egyéniben a legjobban teljesítő magyar Walter Tamás volt, aki 10. lett. 

„A csapat sajnos a 9. helyen végzett, nem tudtunk javítani, pedig bizonyos szakaszokon ma is hatalmas peca volt. Imádom a spanyol pályákat. Az E szektor gyengébbik felén ültem, ahol kis halból sokkal kevesebb van, mint a bal szélén, ezért egy óra snecizés után nekiugrottam a nagyobbaknak 13 méteren. 20 kiló+, és szektor 6. lett belőle, de összetettben sikerült beférni a top 10-be, ami egy vb-n mindenképp nagyszerű, örülök neki nagyon” – írta közösségi oldalán Walter Tamás. 

A vb első fordulójának eredménye: 

A vb végeredménye:

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)