2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Galériák

Önkéntesek segítségével halászták le a tatai Öreg-tavat – fotókkal

Önkéntesek segítségével halászták le a tatai Öreg-tavat – fotókkal

Megkezdődött az Öreg-tavi lehalászás – közölte Facebook-oldalán a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület.  

November 9-én és 13-án is tucatnyi önkéntes tagtárs segítségével zajlottak a munkálatok. Ennek kapcsán kiemelték, hogy a jelentősen megemelkedett halárak (általánosságban 250-300 százalék) csökkentésében jelentős szerepet tölt be a „sporttársak” áldozatvállalása. 

„Köszönet mindenkinek, aki társadalmi munkájával hozzájárul a közösség sorsának jobbításához, költségeink csökkentéséhez. A haltermelő bizton számíthat a segítő közreműködésünkre, mi pedig a kiváló minőségű hallal történő állománypótlás realizálásában” – fogalmaztak a közleményben. 

November 14-én folytatták a munkát: az Öreg-tóból a Várárokban lévő „halágyba” terelték az etetéssel odacsalogatott halakat, majd a leválogatást követően közel 60 mázsa pontyot telepítettek át az egyesület legfőbb horgászvizébe, a Cseke-tóba. 

Hozzátették: a 60 mázsában már benne van a pályáztatásban megjelölt mennyiség is. Még ebben az évben tervezik 10 mázsa fogható méretű keszeg és újabb10 mázsa ponty beszerzését

Az anyagaikról szólva kiemelték, hogy a befogadott (kiírásnak minden szempontból megfelelő) pályázatuk elbírálásáról továbbra sincs érdemi információ, így a rendelkezésre álló anyagi források tartalékolása szükséges, mivel a pályázat utófinanszírozott. (Az egyesületnek a teljes bruttó összeget ki kell fizetnie, és majd visszakapja annak elnyert hányadát.)

A telepítéseket követően általános horgászati tilalom lépett érvénybe, amely november 19-én, szombaton 6 óráig tart.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület)