2024. június 19. szerda | Gyárfás
Galériák

Sikerült Magyarország célja a parti pergető világbajnokságon – fotókkal

Sikerült Magyarország célja a parti pergető világbajnokságon – fotókkal

Sikerült Magyarország célja, 9. helyen végzett a magyar válogatott a XXI. parti pergető világbajnokság 17 nemzetet felvonultató mezőnyében, Bosznia-Hercegovinában.

Hatalmas körbeverések születtek minden szektorban, talán senki nem számított a halak viselkedésének nagyfokú változására. Mintha az előző napi versenyhez képest teljesen új vizeken kellett volna horgászni – olvasható a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolójában

Annak ellenére, hogy ismét telepítettek sebes pisztrángokat minden szektorba, így adta magát a körforgóval való kezdés, nagyon gyorsan kiderült, hogy ezt azonnal el kell felejteni, és újra kell gondolni a horgászatát mindenkinek. Szerencsére sikerült jól váltanunk, volt, ahol a wobblerek oldották meg a helyzetet és volt, ahol a plasztikcsalik.

Gégény Viktornak a búcsú világbajnokságán sikerült az első napi 4. helyezése után egy előkelő 6. helyezést elérnie, amivel a világranglista 17. helyét hódította el, ami hatalmas teljesítmény a parti pergető élmezőny tekintetében.

Kovács Tamás József ott folytatta, ahol pénteken abbahagyta, és sikerült egy 2. és egy 3. etaperedményt is elérnie, ezzel az 5. helye után a 8. helyen zárt, ez a világranglista 25. helyét jelenti számára.

Antal Gábornak a mumusszektort kellett valahogy megoldania, és Gábor nem csak megoldotta, de 10-en belülre horgászta magát, így az első napi 6. helyezése után a 9. helyen zárta szektorát, ezzel a világranglista 28. helyét hódította el.

Plank Zoltán és Horváth Tamás 1-1 fordulót horgásztak, mindketten óriási tudású pergetők és a válogatott alappillérei, sajnos nekik most nem jött ki jól a lépés, de óriásit küzdöttek, és sikerült egy olyan eredményt elérniük, hogy lehetőségünk nyílt a top 10-be kerülni.

„Kiemelendő Dávid Ferenc szövetségi kapitány munkája, hiszen a magyar csapat fejlődése megkérdőjelezhetetlen, és évről évre egyre komolyabb eredményeket tudunk elérni. Öröm volt látni az olaszokat vagy bolgárokat, hogy a magyar fiúkat próbálták lesni, hogy mit mivel csinálnak és hol tartanak” – összegzett a Mohosz. 

A világbajnokságot Olaszország nyerte Bulgária és Csehország előtt.

Részletes eredmények:

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)