2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Galériák

Több mint nyolc tonna hulladék gyűjt össze a III. Bodrogi PET Kupán – fotókkal, videóval

Több mint nyolc tonna hulladék gyűjt össze a III. Bodrogi PET Kupán – fotókkal, videóval

Több mint nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a III. Bodrogi PET Kupa résztvevői a folyó Sárospatak és Olaszliszka közötti részén – közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Több mint nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a bodrogi PET Kupa résztvevői    Idén harmadik alkalommal tért vissza a Bodrogra a hulladékgyűjtő verseny, ahol öt pethajós csapat és egy jelentős kenus különítmény tisztította mindkét parton az  ártér csaknem húsz folyamkilométeres szakaszát.

A Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával megvalósuló rendezvény négy napja alatt összesen 1560 zsák hulladékot gyűjtöttek a versenyzők, amelyhez a nyertes CsiPet Csapat 284 zsák szeméttel járult hozzá. A „petkalózok” már a versenyt megelőző napon Bodrogkeresztúr önkormányzatának, helyi iskolás csapatok és nemzetközi önkéntesek segítségével 130 zsák hulladékot szedtek össze a Bodrog partján.

A rendezvényen összegyűjtött és szétválogatott hulladék körülbelül hatvan százaléka újrahasznosul. A közlemény szerint a PET Kupa működésének tíz éve alatt – civil szervezetként – a folyami hulladék legnagyobb újrahasznosítójává nőtte ki magát.

A rendezvényt Sárospatak, Bodrogolaszi, Sárazsadány, Olaszliszka és Bodrogkeresztúr önkormányzatai is segítették, az evezőtúráiről ismert hajdúböszörményi Zöld Kör nemzetközi résztvevőkből álló kenus különítménnyel járult hozzá a hulladékgyűjtéshez.

Fotók: 

Videó:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Pet Kupa FB-oldala)