2024. június 19. szerda | Gyárfás
Galériák

Új csukarekord a Lupán: letaszították a trónról Félszeműt – fotókkal

Új csukarekord a Lupán: letaszították a trónról Félszeműt – fotókkal

Egy hatalmas, 16 kilogramm körüli példánnyal megdöntötték a Lupa-tó csukarekordját – erről a Lupa Fishing Facebook-oldalon számoltak be.

Dancsosi Miklós május 19-én, vasárnap döntött úgy, hogy a Lupa-tó felé veszi az irányt, és megpróbál csónakból pergetve csukát fogni. 

A célhalból többet is sikerült horogvégre kerítenie, méghozzá nem is akármekkorákat, 90 centiméter felettiek is tiszteletét tették nála. Aztán egyszer csak a korábbiaknál is komolyabb ellenállásba ütközött. 

„Az egyik méretével impozánsabb darabnak bizonyult. Már a kapás után tudtam, ez nem a 90 centis kategória. A fárasztás közben – ami az erős felszerelés ellenére elhúzódott – néhány percig bíztam a jó akadásban” – kommentálta a történteket Dancsosi Miklós.

„Ez mekkora állat” – reagált a halat megpillantva, amikor az először feljött a víz tetejére. Mivel a csalit olyan mélyen benyelte, hogy nem is lehetett látni, a horgász megnyugodott, hogy az akadással akkor biztosan nincsen gond. 

A hatalmas csukát nem akarták kínozni visszaengedés előtt, így csak mérőszalagot fektettek mellé, ami 118 centiméterig nyúlt ki a hal teljes hosszán. 

„Eddig legnagyobb csukám és hazai viszonylatban sem kis méret. A hal épsége fontosabb volt számunkra. Béke veletek!” – indokolta, hogy miért nem mérték le a tömegét.

Szerinte amúgy 16 kiló körül lehetett a pompázatos színekben tündöklő, falánk ragadozó. 

A Lupa Fishing Facebook-oldalon azt közölték, Dancsosi Miklós nemcsak egyéni rekordját, hanem a tórekordot is megdöntötte. 

A Pecaverzumnak Veégh Viktor, a Lupa THK Egyesület elnök elmondta, a korábbi tórekord 109 centiméter volt, és Félszeműként híresült el, mert a jobb szeme sérült. 

„98 centis kora óta követjük, azóta hétszer volt horgon. Így ismerte mindenki: a Félszemű. Mindig is tudtuk azonban, hogy él a tóban nagyobb, és ez most be is bizonyosodott” – nyilatkozta Veégh Viktor.

A hivatalos országos csukarekordot egyébként Hársfalvi Gábor tartja, aki 1994. április 5-én a Gyékényesi Kavicsbányatónál akasztott egy 20,47 kilós példányt.

32 éves csukarekordot döntöttek meg Angliában. Részletek, fotók és videó ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Lupa Fishing FB-oldal)