2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Halgazdálkodás

8000 pici süllőt engedtek szabadon a Rábában

8000 pici süllőt engedtek szabadon a Rábában

Több, gondosan megválogatott helyszínen – a kormoránveszélyre is ügyelve – telepítették a folyóba a 10-20 centiméteres halakat.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége terveinek és ígéretének megfelelően a pontytelepítések mellett kiemelt figyelmet fordít a növendék ragadozó állomány erősítésére is, ha lehetőség nyílik ezen értékes őshonos fajok beszerzésére. 

Október 22-én, hétfőn sikerült is 10-20 centiméter közötti süllőket vásárolniuk, összesen több mint 8000 példányt. A halakat a helyszíni mérlegelést követően a Rábába helyezték ki – tájékoztatott a vas megyei szövetség.

A kis tüskéshátúakat a Rába Sárvár-Ikervári szakaszától egészen az alsószölnöki duzzasztott részig több részletben engedték szabadon, jellemzően helyszínenként 800-1200 darabot.

A halőrök a telepítések helyszínének megválasztásakor igyekeztek figyelemmel lenni a víztestek nagyságán kívül a kormoránveszélyre is, így az érintett szakaszokon a folyó új lakói a remények szerint gyorsan el tudtak rejtőzni. 

A szövetség kéri a horgászokat, hogy kíméljék a méreten aluli és érzékeny kis süllőket, esélyt adva nekik a fogható méretig történő gyarapodásra és a természetes szaporodásra. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!