2024. június 19. szerda | Gyárfás
Halgazdálkodás

Ajándékba kaptak háromszáz kiló pontyot a tengelici horgászok

Ajándékba kaptak háromszáz kiló pontyot a tengelici horgászok

Háromszáz kilogramm pikkelyes nyurga pontyot ajándékozott a tengelici Homológia Kft. Üzemi Horgász Egyesületnek a varsádi székhelyű Czikkhalas Kft.

Történt ezt azért, mert a tengelici csapat immár harminc éve hűséges vásárló, nem pártolt el a cégtől – írja a teol.hu.

– Ahol emberi kapcsolatok is vannak, ott megjelenik az igény, hogy egymás megbecsülésének is a jelét adjuk. Adva van egy virágos váza és egy virágos kert. A virágvázában gyakran kell cserélni a virágot, a kertbe viszont, ha jól választunk, elég csak egyszer elültetni egy rózsatövet és az kiszolgál egy fél emberéletet. Ezzel arra kívánok utalni, hogy van, amikor kifizetődő befektetés a hűség, ami a tengelici egyesületet is jellemzi. Hadd tegyem hozzá, ez nem az első hűségbónusz hal horgászegyesületek számára és nem is az utolsó – nyilatkozta Czikk László, a vállalkozás tulajdonosa. 

Maláti István egyesületi elnök hozzátette, hogy az említett kapcsolat valóban több, mint üzleti. 

Nagy öröm számukra a köszönettel nyugtázott ajándék, az uszonyosok pedig már bele is csobbantak tengelici egyesület tavába.

Czikkhalas Kft. részüzemű tógazdaságként működik. A cég fő tevékenysége, a piaci haltermelés 212 hektáron történik 550-580 tonna mennyiségben. A megtermelt hal mennyiségének 90 százaléka ponty, 6 százaléka ragadozó hal, 4 százaléka amur – olvasható a cég honlapján.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)