2021. október 27. szerda | Szabina
Halgazdálkodás

Aranycompókat engedtek szabadon a Körösökön

Aranycompókat engedtek szabadon a Körösökön

Az egynyaras pontyok és süllők mellett most egészen ritka halakra is sor került. A telepített compók átlagtömege 20 dekagramm.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) tájékoztatása szerint a ritkább, „kuriózum” halfajok után a múlt héten jelentősebb mennyiségben háromnyaras pontyokkal frissítették a kezelésükben lévő vízterületek halállományát.

A visszafogható, 1,5 kilogramm átlagsúlyú „standard” halak mellett egynyaras süllők (15 dekagramm), szintén egynyaras pontyok (4 dekagramm), illetve október 12-én, kedden és október 13-án, szerdán kétnyaras compókat (20 dekagramm) helyeztek ki.

Utóbbi érdekessége, hogy az állományban úgynevezett aranycompók is megtalálhatóak voltak, ami ennek az amúgy is szép küllemű halnak kevésbé közismert, de a tenyésztésében nem annyira ritka színváltozata. 

A halasítást várhatóan az Ecsegfalvi Tógazdaság háromnyaras pontyaival, valamint dévérkeszegek kihelyezésével folytatják – közölte a KHESZ, amely azt is hozzátette, az elmúlt időszakban összesen 300 mázsa hal került vizeikbe. A telepítések pontos helyszíneit azonban nem jelölték meg. 

Pár napja arról számoltunk be, hogy három vadvízen is ritka halakkal gazdagították az állományt. Arról is a közelmúltban adtunk hír, hogy aranyamurt és xantorisztikus harcsát telepítettek egy magyar horgásztóba.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: KHESZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!