2024. június 19. szerda | Gyárfás
Halgazdálkodás

Brexit-kárenyhítő beruházásokat hajt végre az Aranyponty Halászati Zrt.

Brexit-kárenyhítő beruházásokat hajt végre az Aranyponty Halászati Zrt.

Az Aranyponty Halászati Zrt. a tulajdonában álló 7014 Sáregres, Rétimajor 0140 és 142-es helyrajzi számú ingatlanon Brexit-kárenyhítő beruházásokat valósít meg a vállalkozás kapacitásbővítése és termelékenységének javítása céljából.

A cég közleménye szerint a projekt rendkívül jó lehetőséget teremt arra, hogy a technológiai megújulásnak köszönhetően a termelékenység és versenyképesség növelése mellett a jelenlegi dolgozói létszámot megtartsák vagy fejlesszék.

A pályázati projekt keretében tervezik egy 200 négyzetméteres halválogató csarnok felépítését, napkollektoros rendszer telepítését, 3 darab Citroen Jumper L4H3 új, szigetelt, fagyasztós furgon, 1 darab Renault T P6X2 13L E6 típusú 26 tonnás kamion és a hozzá tartozó felépítmény, emelőhátfal, hűtőberendezés, valamint 1 darab HELI CPD25-GB2Li-M elektromos üzemű homlokvillás targonca beszerzését.

„Stratégiai és üzleti tervezés és vezetői menedzsment-tanácsadás, -fejlesztés, vezetői coaching révén egy teljes és átfogó vállalati stratégiát kívánunk megvalósítani, hogy a jövőbeli működést optimalizálni tudjuk. A projekt sikeres megvalósítása érdekében végzett projektmenedzseri munkákat is el fogjuk számolni” – közölte Aranyponty Halászati Zrt.

A cég által elvárt eredmény, hogy technológiailag hatékonyabbak legyenek alkalmazkodva a Brexit miatti kieséshez, valamint új piacokat tudjanak még magasabb színvonalon kiszolgálni – írták. 

Az Aranyponty Halászati Zrt. 2022. március 30-ával már meg is kezdte projektjét 1 darab HELI CPD25-GB2Li-M elektromos üzemű homlokvillás targonca beszerzésével a rakodási költségek csökkentése érdekében. 

Az új export-csomagolócsarnok engedélyeztetési eljárása 2023 elején befejeződött, így annak építése is elkezdődhetett, amely által a csomagolási folyamatok felgyorsíthatók, a kapacitások bővíthetők megfelelve a fokozódó higiéniás és szállítási követelményeknek.

A vállalat működési környezetének áttekintését követően átfogó startégiai és üzleti tervet, valamint vezetői menedzsment-tanácsadást vettek igénybe. „Ennek hatására profitorientált üzleti lépések megtételére, teljesítménynövelő beavatkozásokra sarkallva úgy véljük, hogy cégünk hosszú távú fejlődését elősegítő javaslatokkal lettünk gazdagabbak, amely cégünk jövőbeli működését optimalizálni tudja, illetve javítani fogja” – fogalmaztak.

A projekt teljes összköltsége nettó 227,4 millió forint, amelyből 136,4 millió forintot fedeznek a BAR-1.1.1-22-2022-00040-es pályázatból.

A projekt tervezett befejezési dátuma 2024. 03. 29.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: aranyponty.com)