
Így biztosítják a természetes táplálék-utánpótlást.
Az ecsegfalvai tógazdaságban megkezdődtek a trágyázási munkálatok, amelynek hatására a tóvíz alkalmassá válik a biológiai termelésre, így a halaknak több tápláléka keletkezik.
A trágyázás célja: folyamatosan megteremteni a tóban élő alacsonyabb rendű növényi- és állati szervezeteknek azt a környezetet, amelyben hatékonyan szaporodnak. Ezzel biztosítani lehet a tóban nevelt halak számára a nélkülözhetetlen, természetes táplálékot, a legolcsóbb fehérjeforrást, írja közleményében a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.
A módszer roppant egyszerű, a dolgozók a szerves trágyát etetőcsónakkal széthordják a tó területén, és villával kiszórják a vízfelületre.
A halastavak vizének optimális szintű tápanyagellátása a halhús-termelés leggazdaságosabb módja.
(fotó: Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége)