2024. április 27. szombat | Zita
Hírek

Már a levegőből is figyelik a vizeket Tolnában ‒ videóval

Már a levegőből is figyelik a vizeket Tolnában ‒ videóval

Idén már másodszor tartottak közös terepszemlét a vármegye halállományának megóvása érdekében a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Tohosz) munkatársai és a rendőrök.

A rendőrség és a Tohosz évek óta együttműködik a Tolna vármegye vizeiben élő halak megóvásáért. A rendőrök a halőri szolgálat munkatársaival az elmúlt időszakban is számos alkalommal tartottak közös ellenőrzéseket. Az idén azonban még magasabb szintre emelték a közös munkát, ugyanis az ellenőrzések alkalmával immár rendőrségi drón is segítette őket – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A közelmúltban a Siót és a csatornát környező vizeket pásztázták közösen. A napokban pedig, a halak ívóterületeinek megóvása érdekében az ívásra- és az ívadékkölcsönzőnek – hatóság által is jóváhagyott – használt, kijelölt területeket ellenőrizték. 

Ezúttal nem találtak szabálytalanságot, azonban az illegális horgászok és halászok kiszűrése, valamint a természetes vizek halállományának megóvása érdekében a jövőben is rendszeresen fogják drónnal ellenőrizni az egyébként nehezen megközelíthető területeket.

forrás: police.hu