2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Nagy fogások

3,2 kilós dévér akadt a horogra

3,2 kilós dévér akadt a horogra

Egy tekintélyes méretű, 3,2 kilogrammos dévért adott a Keleti-főcsatorna. Fazekas Imre is alig hitt a szemének, amikor meglátta az átlagosnál jóval nagyobb keszeget. 

Tiszalökön, a Keleti-főcsatornán pecázott Fazekas Imre, a Tisza befolyójától nem messze, amikor nem várt zsákmány akadt a horgára. „Feeder bottal pecázom, általában 90 centiméteres monofil, 16-os előkével és 14-es horoggal. A csali pedig kettő csonti volt. Mindig a Tiszán horgászom, csak áradás után szoktam ide, a Keleti-főcsatornára menni. Olyankor a folyón lehetetlen pecázni, olyan nagy a sodrás” – mondta a Pecaverzumnak Fazekas Imre, aki megtapasztalta már, hogy áradás után nagyobb dévéreket is behoz a víz.

Az elmúlt években fogott is pár szép példányt, átlagosan másfél kiló körüli dévéreket. Most azonban jött egy jóval nagyobb. „Óvatos kapást csinált, mint a többi dévér, tehát szépen, lassan kezdte el húzni a feedert. Öt perc alatt kint is volt a hal. Nagyon meglepődtem, amikor megláttam, hogy milyen nagy. Egészen pontosan 3,2 kilót nyomott. Ekkora példányt még sosem fogtam ebből a halfajból” – árulta el Imre, aki általában karika- és dévérkeszegre horgászik.

„Néha egy-egy ponty is jön, de fogtam már egy 4,4 kilós márnát is ezzel a szerelékkel. A 16-os előkével akkor majdnem egy óra volt, mire kijött a hal, de sikerült szákba terelni” – tette hozzá Imre. 

Míg a hobbipecásoknál nem, a versenyhorgászoknál bizony sokszor a gyorsaság is számít! Kíváncsi vagy rá, hogyan fog Walter Tamás 47 másodperc alatt hét halat? Itt megmutatjuk! 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Küldj sztorit!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a pecaverzum@gmail.com címen vagy Facebook Messengeren.

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!