2021. október 27. szerda | Szabina
Nagy fogások

3,6 kilós kecsegét fogtak a Tiszán – videón, ahogy látványosan kiugrik a vízből

3,6 kilós kecsegét fogtak a Tiszán – videón, ahogy látványosan kiugrik a vízből

Egyre több kecsege kerül elő mostanában, meglátszik az eredménye annak, hogy telepítik folyamatosan. Ratkay Csaba  és barátai két nap alatt fogtak 12 darabot, a legnagyobb 3,6 kilós volt. 

Ratkay Csaba a Pecaverzum megkeresésére elmondta, a négy napból az utolsó kettő szólt a kecsegékről, amelyeket elszaggatott gilisztával fogtak a fenékről feeder bottal. Volt olyan pillanat, amikor egyszerre kettő is jelentkezett.

„A kecsege kapása nagyon határozott. Az a szorti, hogy üti és pöcögteti, az nem annyira állja a helyét. Ezek a kiló körüli kecsegék ugyanúgy tekerik a botot, és normális kapást csinál, mint a többi a hal” – jellemezte a kecsegekapást Csaba, aki szerint azonban a halak védekezése nem annyira acélos. 

A horgásztúra utolsó két napján (október 6-án és 7-én) 12 kecsegét sikerült szákba terelni, a legnagyobb egy 3,6 kilós példány volt. „Az a kecsege körülbelül úgy húzott, mint egy kilós márna, de azért a súlyánál fogva csak volt azért egy kis tekintélye” – érzékeltette, mire számíthat, aki összeakad ezzel az 1996 óta fokozottan védett hallal.

Hiába nem annyira intenzív a fárasztásuk, viszont annál látványosabb. „Ami extra benne, hogy kiugrál a vízből. Mind a kettő nagyobb kecsege, amit fogtam, kirepült a vízből többször is, egyszer a megakasztás után, aztán a fárasztás közben még egyszer. A darabosabb kecsegék nagyon látványosan ugráltak ki a vízből” – mondta Csaba.

Videót is sikerült készíteniük, ráadásul olyat is, amikor a nagy kecsege kiugrik a vízből. Elképesztő látvány. Íme!

Egyre többször kap hírt a Pecaverzum kecsegefogásról, ami kifejezetten örömteli fejlemény.

Mint ismeretes, a Magyar Országos Horgász Szövetség nagyszabású kecsegeprogramot hirdetett. Azt szeretnék elérni, hogy az állomány 2025-re elérje azt a szintet, hogy fogható státuszba helyezzék. A javaslat szerint évente kettő darab lenne megtartható. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!