2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Nagy fogások

39 hónap alatt 34-szer fogták ki Félszeműt, a látóképi tórekordot

39 hónap alatt 34-szer fogták ki Félszeműt, a látóképi tórekordot

Szinte havonta kilátogat a partra a Látóképi-víztározó rekordpontya, a Félszemű névre keresztelt hal. Egészen 39 hónap alatt 34-szer fogták ki, a tömege pedig ez idő alatt 18,65 kilóról 27,40 kilóra gyarapodott.

A Látóképi tórekord ponty ismét megmutatta magát, ezúttal Vigh Dávidnak okozva felejthetetlen horgászélményt. A horgász posztjából kiderül, hogy a halat még július közepén tarthatta a kezében. 

„Forró nyári nap volt, erős szél fújt, az óra délután fél 6-ot ütött. 3 ejtős csippanás érkezett, pihent egy kicsit, majd elindult, mint a vonat! Szépen, óvatosan, komótosan. Ekkor még nem sejtettem, hogy az általam megakasztott hal egyéni rekordomat és a Látóképi-víztározó sok- sok éves rekordját is megfogja dönteni” – fogalmazott beszámolójában Vigh Dávid.

A kapás a bal oldali botjára érkezett, melyen egy mangós (narancssárga) 24 milliméteres bojli volt hóember formában meglebegtetve egy pop-uppal. A fárasztás 25 perc volt, melynek minden percét élvezte a horgász. 

„Óriási öröm és boldogság fogott el, amikor a gyönyörűséget egy ott dolgozó halőr segítségével megszákoltuk. Ismételten köszönöm neki a segítséget és a többiek önzetlen örömét, hogy osztoztak boldogságomban” – írta Vigh Dávid.

Félszeműnek hívott hal chippet visel, így pontos adatok állnak rendelkezésre, hogy mikor és mekkora tömeggel fogták ki. 

A Pecaverzum megtudta, Félszemű azóta már újra partra került, ráadásul kétszer is. Augusztus 9-én 26,975 kilósan, augusztus 13-án pedig 27,40 kilósan, ami az eddigi legnagyobb mérete. 

További statisztikát is sikerült szereznünk. Az első információ 2019. május 16-án érkezett, akkor 18,65 kilós volt Félaszemű. Az azóta eltelt egészen pontosan 39 hónapban 34-szer fogták ki a chip adatai szerint.

Szerencsére jó egészségnek örvend, és annak ellenére, hogy visszajáró vendég a horgászok körében („körbejáró hal” – így is nevezik) nincsenek sérülései, és a szája sincs szétütve. 

Megdőlt az országos kecsegerekord. Nézd meg a halat ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Vigh Dávid FB-oldala)