
Csodaszép, hibátlan amurt akasztott horogra a Masterbaits csapata Biatorbágyon, az Arizona Carp Lake-en rendezett versenyen. A hal több mint tizenhat kilogrammot nyomott, és egy különleges ízű bojlira jött.
Csodaszép, hibátlan amurt akasztott horogra a Masterbaits csapata Biatorbágyon, az Arizona Carp Lake-en rendezett versenyen. A hal több mint tizenhat kilogrammot nyomott, és egy különleges ízű bojlira jött.
A Masterbaits csapatának tagjai, Ábrahám Gyula és Tony Danko idén már hetedik alkalommal vettek részt az egykor általuk megálmodott Baráti Bojlis Kupán. A verseny helyszíne a biatorbágyi Arizóna Carp Lake nagyhalas horgásztó volt.
A csapat tagjai az érkezésükkor szembesültek vele, hogy a tavon javában zajlik már a halak ívása, így ennek megfelelően alakították ki a taktikát. Az etetésben magmixet is használtak annak ellenére, hogy azt előzőleg teljesen el akarták hagyni a tó fehérhal állománya miatt.
„Az idei évben sikerült bekerülnünk a Masterbaits magyarországi csapatába így nem volt kérdéses a csali kiválasztása sem. A versenyre a gyártó palettájáról a Mulberry és Red Fish ízesítésű termékeit vittük. Csalizásra is ezeket használtuk, de kiegészült még Strawpex bojlival, ami egy nagyon intenzív, édes ízvilág, gondolva arra, hogy az amurok is szívesen fogják fogyasztani” – tudtuk meg Ábrahám Gyulától.
Elég hamar sikerült megfogniuk az első öt darabosabbnak mondható halat, ami igazolta az általuk kigondolt taktikát. A további feladat az volt, hogy ezeket nagyobbra cseréljék, ugyanis a versenyben az öt legnagyobb hal súlya számított. „Vasárnap szinte teljesen megállt a halfogás, mintha eltűntek volna előlünk a halak. Aznap azonban egy meglepetésben volt részünk, mert meglátogatott bennünket a Masterbaits magyarországi forgalmazója. Rengeteg kulisszatitkot osztott meg velünk, és természetesen tanácsot is kaptunk” – tette hozzá Ábrahám Gyula.
A vendég nem érkezett üres kézzel, meglepte a horgászokat az Egg and Brandy, vagyis tojáslikőr ízesítésű bojlival. „Ez egy kellemes, krémes illatú és ízű csali! Bátran állíthatjuk, hiszen meg is kóstoltuk! A négy botból kettőre ezt a csalit helyeztük fel.”
A behúzást követően körülbelül fél órával a bal oldali bóján egy maszatolós, ejtős kapás jelentkezett. Tony ráemelt a botra, de szinte semmi ellenállást nem érzett. „A hal a part közelébe pillanatok alatt megérkezett, de ott aztán elkezdődött a ramazuri! Több alkalommal tört vissza a mélybe, de még mindig nem láttuk! Majd végre megmutatta magát, és akkor szembesültünk vele, hogy egy gyönyörű amurral van dolgunk! Ezt követően már hamar megadta magát, és sikeresen szákba tereltük. A bölcsőbe helyezését követően láthattuk először igazán gyönyörű, izmos, hibátlan testét. A pontos súlya 16.150 kilogramm volt. Mérlegelés és fotózás után pedig mehetett is vissza a vízbe.”
Az amur az ajándékba kapott Egg and Brandy bojlira jött, amivel a verseny alatt még két tizenhárom kiló feletti halat sikerült horogra akasztaniuk. Ez egy olyan párolt bojli, amiben csak természetes alapanyagok vannak. Más az állaga, mint a főzött golyónak, így ha vízbe ér, gyorsabban engedi ki magából az összetevőket, és hamarabb fejti ki a hatását. Éppen ezért a rapid pecákon is jól működik. Ábrahám Gyulának és Tony Dankonak nemcsak csodaszép halakat hozott ez a bojli, hanem sikerült megszerezniük vele a versenyen a második helyezést.
Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!
Küldj sztorit!
Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a [email protected] címen vagy Facebook Messengeren.
Pecaverzum a közösségi médiában:
Kövessétek Facebook-oldalunkat!
Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!
Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!