2022. június 27. hétfő | László
Nagy fogások

Beindultak az amurok az RSD-n: egymás után jöttek a rekordlistás példányok

Beindultak az amurok az RSD-n: egymás után jöttek a rekordlistás példányok

Kísértetiesen hasonló fogási élményben volt része két horgásznak, akik egy órán beblül fogtak két-két darab rekordlistás amurt.

Kiválóan indult a hajnal június 6-án Végh Attila számára, aki egy 15,80 kilós amurral kezdhette a napot. Az egészen pontosan 5 óra 10 perckor akasztott 86 centiméteres halat kukoricával csalta horogra a XXX. csatornából, a Szúnyogi-zsilipnél – derül ki a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára feltöltött adatlapból, ahová sajnos csak kis méretű fénykép került fel, ezért fel kellett nagyítanunk.

A horgász alig, hogy felocsúdott az hajnali kapást követően, már érkezett is a következő. Egészen pontosan az előző halhoz képest fél óra eltéréssel, 5 óra 40 perc körül szintén kukoricára.

A beszámoló szerint mindkét halat ugyanolyan felszereléssel, egy bojlis bottal, rajta 0.34-es monofil zsinórral és 6-os méretű horoggal terelte partra. 

A második amur tömege ráadásul 1,60 kilóval meghaladta menetrend szerint korábban érkezett társáét, a mérleg 17,40-et mutatott, a hal hossza pedig 87 centiméter volt.  

Hasonló teljesítményt tudhat maga mögött Nagy Tibor is, aki kísértetiesen hasonló koreográfiát hajtott végre június 11-én. Ő is két hatalmas amurt bírt fotózásra kevesebb mint egy óra leforgása alatt.

A Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágán horgászott Kiskunlacházán, a Vesszőzátony-szigeten. Az első amurja, ami 17,470 kilósnak és 86 centisnek bizonyult, 4 óra 10 perckor éhezett meg a felkínált kukoricára. 

A behúzós módszer 50 perccel később, 6 órakor újra sikert eredményezett: a kialakított etetésről 17,971 kilós, 92 centis amurt sikerült horogra csalni. 

Minden bizonnyal mindkét horgász számára emlékezetesek maradnak a júniusi hajnalok, ugyanis ritka, hogy gyors egymásutánban valaki két rekordlistás halat is fogjon. 

Idő előtt távozott a forgatásról egy bitang fekete amur. Nézd meg a videó, ahogy kiugrik a horgász kezéből IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: RDHSZ)