2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Nagy fogások

Bitang nagy süllőt akasztottak a Tisza-tavon

Bitang nagy süllőt akasztottak a Tisza-tavon

Nagyon vékony fonott zsinórral, könnyű bottal és 10 centiméteres gumihallal fogtak gyönyörű süllőt a Tisza-tavon.

Koncz Dávid rendszeresen jár a Tisza-tóra horgászni, mondhatni, hogy a víz a második otthona. Hetente 3-5 napot tölt csónakban pergető bottal a kezében. Szeptember 27-én, hétfőn délelőtt azonban még őt is meglepte a nagy erővel támadó süllő. 

„Eléggé akadós terepet horgásztam, és nagyon húzott a hal. Egy pillanatra meg is ijedtem, a végletekig erőltettem a cuccot, de ki tudtam fordítani. Ugyan csak pár percig tartott a fárasztás, de olyan intenzív volt, hogy csak egy-két pillanat van meg, nagyon-nagyon élmény volt” – mesélte a Pecaverzumnak Dávid, aki igencsak könnyű felszereléssel horgászott, ami még inkább emeli a fogás értékét. 

5-14 grammos bottal, 0,6-os fonott zsinóron kínált fel egy 10 centiméteres, zöld színű gumihalat, aminek a kapitális tüskéshátú nem tudott ellenállni.

A vehemens kapás és a süllőhöz képest erős védekezés váratlanul érte Dávidot, de nem felkészületlenül. Pontosan tudta, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy ne veszítse el a halat.

„Nem akartam, hogy megsérüljön, ezért nem mértem le, hanem gyorsan visszaengedtem. Szerintem legalább 7 kiló lehetett, a teljes testhossza pedig 90 centi fölött” – indokolta, hogy miért nincsenek pontos adatok és még több fénykép a halról. 

Dávid egyébként horgásztatással is foglalkozik, ő üzemelteti a Tisza-tavi élményhorgászat nevű Facebook-oldalt. Akinek nincs helyismerete és biztosra szeretne menni, érdemes felkeresnie őt!

Hamarosan indul a csukaszezon, de ahhoz még várni kell, hogy pár fokot csökkenjen a vízhőmérséklet. Dávid szerint 14 foktól már lehet próbálkozni. „Lehetne fogni pár darabot most is, csak ahhoz egész nap próbálkozni kellene, én pedig annak a híve vagyok, hogy legyen akciódús a peca” – indokolta, hogy miért éri meg jobban mostanában inkább süllőre pergetni.  

A saját oldalán is megemlékezett a kivételes fogásról. „Az egyszer biztos, hogy életem egyik legszebb süllőjét tarthattam kezemben pár perc erejéig! Hihetetlen erő lakozott benne, volt egy pillanat, amikor azt hittem, Ő fog nyerni, de végül a lágy felszereléssel sikerült megfordítani, majd mikor először mutatta meg magát, alig akartam hinni a szememnek! Akik fogtak már nagy süllőt, tudják jól, milyen nagyszerű érzés egy ilyen idős/okos hal becsapása, kíméletes csónakba emelése, majd a visszaengedése!” – fogalmazott. 

Ez rövid időn belül a második hatalmas süllő, amelyről beszámolunk. Szeptember végén a Kettős-Körösből került elő egy 9 kilós példány

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!