2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

Egymás után jöttek a húszkilós amurok a pontyozós csalira

Egymás után jöttek a húszkilós amurok a pontyozós csalira

Meglepetést tartogatott a Harsányi Horgásztó Polgár Sándor számára. Pontyokra pecázott ugyan, de nem csak az akadt a horgára, hanem csodás, húsz kiló feletti amurok is. 

Polgár Sándor fotóját nézve elsőre talán úgy tűnik, hogy visszatükröződik a vízfelszínen a csodaszép zsákmány, amit a horgász a kezében tart. Azonban, ha jobban megnézzük, ez nem csupán egy optikai játék! Sándor ugyanis két húsz kiló feletti amurt is partra terelt a Harsányi Horgásztavon szinte egymás után. 

„48 órás túrára érkeztünk ide a párommal szerdán. Pontyra horgászunk legfőképpen, ez volt a célhalunk. A csalink sem kifejezetten amuros volt, hiszen nagyméretű, 24 milliméteres bojlit tettünk fel. Ennek ellenére szinte kikerülhetetlenek voltak az amurok. Annyira, hogy sokszor egyszerre két boton is kapás volt” – mesélt az emlékezetes két napról Sándor.

A pecás nagyon örült a váratlan meglepetésnek, az amurok elképesztő étvágyának. Ráadásul az is meglepő volt, hogy nem is nád mellől, hanem a nyílt vízből jöttek a csodás halak. „A két legnagyobb példány húsz kiló felett volt. Az egyik 20,8 kilogramm, a másik 22 kilogramm volt. Bár nem ez volt a célhal, de nem változtattam a taktikán, mivel a pontyoknál is működött. Mindkét este sikerült egy-egy húsz kiló fölötti pontyot is fognom” – mondta büszkén a horgász, aki mindig szakáll nélküli horgot használ, hogy kímélje a halakat. 

Sándortól megtudtuk, nagyon szereti ezt a horgászvizet. Ezen a tavon fogta meg májusban élete legnagyobb pontyát, egy 30,525 kilós példányt. Ráadásul egy versenyen sikerült szákba terelnie, úgyhogy akkor ezzel nemcsak egyéni rekordját döntötte meg, hanem meg is nyerte a pontyfogó kupát.  

Hogyan sikerült egy feederhorgásznak tizenegy amurt fognia? Erről ITT számoltunk be! 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!