2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Nagy fogások

Így lesz 1 amurból 11!

Így lesz 1 amurból 11!

Fazekas Máté feederhorgász két pecatúrájáról küldött fotókkal tarkított beszámolót, amelyet tartalmi változtatás nélkül közlünk.

A nyári időszakban a legtöbb feederbotos horgász vágya egy-egy szebb ponty vagy amur fogása. A meleg vizek favorit hala egyértelműen az amur. Szerettem volna még májusban megfogni az elsőt, és 11 darab lett belőle! 

Azon a horgászaton mindig ugyanoda horgászva, hajszálpontosan ráetetve, sorba jöttek a szebbnél-szebb torpedók. Sokszor a pontosság is döntő lehet! Etetésre magmixet használtam, ami állt tigrismogyoróból, kukoricából, kenderből, és repcéből. Csaliból a fokhagymás gumikukorica volt a legkelendőbb. 

Mivel én a feederes módszer híve vagyok, azon belül is a methodozás a kedvencem, ezért egy 65 grammos Long Cast Method Feeder kosarat használtam. A kosár forgójába került a 8 centi hosszú, 0,14-es fonott zsinórból kötött horogelőke, amin egy 8-as méretű, Gamakatsu A1-es horog volt, 10 milliméteres csalitüskével. 

Legutóbbi horgászatom, amire az elmúlt hétvégén ismét a Szőkei 3-as tavon került sor, 24 órássá kerekedett. A botok bevetése után nem sokkal érkeztek is az első jelentkezők, amik szép dévérek voltak, amiknek sok finomszerelékes horgász, köztük én is örülni szoktam, de most nagy halakért jöttünk. 

A pontyok hamarosan meg is érkeztek... 

Egy erőteljes, görbítős kapás érkezett a balos botomra, és nem sokkal már a bölcsőben pihent a 6 kilós ponty. Ezt a szép példány még több társa is követett. A végszerelékem ugyanaz volt, mint amit az előző sorokban ismertettem. A főzsinórom 0,22-es monofil, egy vastagodó dobóelőkével, ami szintén monofil volt. 

Ezúttal a legjobb csalinak a Mikbaits 8 milliméteres halibut pelletje bizonyult. Az ilyen, nagy nyomásnak kitett bojlis vizeken a kisméretű, 8-10 milliméteres csalik működnek a legjobban, mert ezektől a kicsi csaliktól nem „félnek” úgy a nagy halak. 

Az esti órákban még egy gyönyörű, 3 kiló feletti süllő is meglátogatott.

Az éjszaka folyamán elkapott minket egy jó néhány órás felhőszakadás, de reggel megjött egy közel 7-es pikkelyes szépség. 

Már nagyon várom a következő pecámat, ami lehet, hogy Siófok mellett lesz! Mindenkinek élményekben gazdag, eseménydús horgászatokat kívánok! 

(szerző: Fazekas Máté)

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!</p