2024. június 19. szerda | Gyárfás
Nagy fogások

Egyre nagyobb compókat ad a Nyugati-főcsatorna

Egyre nagyobb compókat ad a Nyugati-főcsatorna

Illés Tibor idén februárban mesélte a Pecaverzumnak, hogy a Nyugati-főcsatornán 20 év után sikerült újra compót fognia, amely 1,798 kilót nyomott. A minap rátett egy lapáttal, hiszen egy közel 3 kilós doktorhallal készíthetett szelfit. A technika változott, a boldogság még nagyobb.

Három hónapja a pecás csalitüskén felkínált pop-up csalikkal, nagyon pici horoggal, rajta 3-4 csontival, federkosárral, hidegvizes etetőanyaggal akasztotta a compót és mellé megannyi kárászt. Most, május 17-én is jó barátja, Erős János – eredményességét tekintve – már-már kultikus stégjén horgászott.

„A szerelék most annyiban tért el, hogy úszós technikára váltottam, mert a sulyom és a hínár nagyon elburjánzott, mivel még nem takarítottuk ki” – mondta, majd rátért a felszerelés részleteire.

„4,2 méteres matchbottal horgásztam, rajta hatezres orsóval, 0,20-as monofil főzsinórral, 6 grammos úszóval, 0,10-es fonott előkével, 10-es horoggal. Csak szemes csemege kukoricával etettem csúzlival, a stégtől 20 méterre” – árulta el Illés Tibor a technikát, amely láthatóan bevált.

A csodaszép doktorhal ugyanis egészen komoly méretekkel rendelkezett. „Szerintem a compó tele volt ikrával, mint látható, óriási a hasa. Nagyon sötét, olajzöld színekben pompázott” – büszkélkedett a fogásával.

De nem csak egy halat csalt horogra ezen a pénteki napon. „A compó mellett szákolhattam még hat kárászt és egy vörösszárnyú keszeget a reggel 7-től 11-ig tartó horgászatom során" – összegzett a horgász hozzátéve, hogy márcsak azért is élvezte a pecát, mert napos időben, gyenge szélben, 22 fokban sikerült kifognia a kapitális compót és a többi halat.

A fotóról a hal szája – jegyezte meg Tibor – azért maradt le, mert egyedül pecázott, így a képeket is társ nélkül kellett elkészítenie.

A compó országos rekordja 3,48 kilogramm, így nem is maradt el nagyon sokkal a csúcstól Illés Tibor.

A stég gazdájának, Erős Jánosnak a fia, Kristóf február végén akasztott egy kétkilós compót ugyanerről a helyről.

Így bátran mondhatjuk, hogy a Nyugati-főcsatorna ezen része dúskál a nagy compókban.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Illés Tibor/Pecaverzum)