2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Nagy fogások

Eltörött az orsó, így kézzel kellett fárasztani egy nyolckilós pontyot

Eltörött az orsó, így kézzel kellett fárasztani egy nyolckilós pontyot

Egy törött orsó sem volt akadály Várkonyi Adrienn Anett számára, hogy egy gyönyörű pontyot partra tereljen. Egy csupa nőkből álló csapattal együtt birkózott meg a cseppet sem könnyű feladattal, amitől az uraknak is leesett az álluk. 

„Gödöllőn, a Carplove Horgász és Pihenőparkban horgásztunk. Általában a párommal szoktam pecázni, de ez most egy csajos 36 órára kerekedett – kezdte a történetet Várkonyi Adrienn Anett, aki ezúttal a nővérével és két barátnőjével indult horgászni. – Reggel hat órakor egyszer csak szólt a kapásjelző. Gyönyörű húzós kapás jelentkezett a pellettel csalizott feeder boton. Olyan hatvan-hetven méterre húzott be a hal, és ekkor egyszer csak reccsent az orsó, letört róla a kar.”

Adrienn egy kicsit ugyan meglepődött, de hirtelen rögtönöznie kellett, hogy akkor most mi is legyen. Számára nagyon fontos, hogy kíméletesen bánjon a halakkal, így most is ezt tartotta szem előtt. „Elkezdtem kézzel tekerni, vagyis inkább kézzel-lábbal, ahogy tudtam. Fárasztottam szépen a halat. A tesóm is besegített, rutinosan elkapta a damilt, nehogy bemenjen a stég alá a ponty. Amikor először alámerített, akkor kifordult a szákból a hal, úgyhogy újra megpróbáltuk. Végül sikerült megmeríteni a közel kilenckilós pontyot. Bizony reggel hatkor a kávé helyett is felébresztett bennünket ez az élmény” – tette hozzá Adrienn, akitől megtudtuk, bónuszként találtak a szákban egy pici halat is, ami merítéskor véletlenül belekerült.

A fárasztásról videó is készült!

A parton a tíz horgászállásból kilencen urak horgásztak, és többen is odamentek gratulálni és megnézni Adrienn zsákmányát a rendhagyó fárasztás után. A párja is nagyon büszke volt rá, hogy ennyire szépen megoldotta a feladatot.

Adrienn elárulta, gyerekkora óta pecázik. Bár egy időre ugyan szögre akasztotta a horgászbotot, de most párjával újra sok időt tölt a vízparton. „A nyugalom és a természet közelsége is fontos számomra, de bevallom, nagyon örülök a nagy halaknak, számomra ez igazán nagy kihívás. A bojlizás ugyan nem fogott meg, de a fenekezős, a method és a feeder módszert is kedvelem” – fűzte hozzá Adrienn, akinek mostantól már az sem lehet akadály, ha a technika ördöge megtréfálja. 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!