2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

Ezt jól kiszámolták: 90 óra alatt 90 kiló amur

Ezt jól kiszámolták: 90 óra alatt 90 kiló amur

90 óra alatt alatt fogtak 90 kiló amurt, köztük egy 18,4 kilósat. Halupka István édesapjával indult el horgászni a tószegi Patkó-tóra. A túrájukról készült beszámolót a Pecaverzum sztoriküldő alkalmazásával küldték el

„Júliusi horgászatunk legnagyobb egybefüggő etapját a tószegi Patkó-tavon tartottuk. A rekkenő hőség, a 25 fok fölötti vízhőmérséklet, na és a sok éves Patkó-tavi tapasztalat amurfogásokban bővelkedő reményekkel kecsegtetett minket” – írta beszámolójában István.  

Az alapozó etetést már három nappal a horgászat kezdete előtt megejtették, és a terep sem volt ismeretlen számukra, hiszen már többször pecázak a vízen. Az etetőanyagot kifejezetten az időjárási viszonyokhoz és az amurok szája íze szerint készítették el. Ez pedig nem más volt, mint a nyári időszakban Tószegen már jól bevált tigrismogyoró, kukorica, búza kombinációja 40-40-20 százalék arányban.  

„Nappalaink – mivel az etetést nem járták a halak – a hőség elviseléséről és spiccbotos snecizésről szóltak. Korán estét csaptunk, felkészülve arra, hogy éjszakáink mozgalmasak lesznek” – emlékezett vissza a nehezebb időszakokra. 

No, de az esték valóban kiválóan sikerültek, és végül 90 óra horgászat alatt összesen 90 kiló amurt sikerült szákba terelniük. A torpedók 21 és 04 óra között voltak étvágyuknál. 

Ezek közül öt darabot tíz kiló felettinek mérlegeltek, a legnagyobb pedig egy 18,4 kilós – amely éjszaka fél egy körül érkezett – István egyéni rekordja is mostantól (egy 16 kilós ponty helyét vette át a rangsorban).

„Egy ponty és kettő kisebb amur került a konyhába, a többiek visszanyerték szabadságukat. A halakkal igyekeztünk kíméletesen bánni, a nagyobbakat már a vízben a mérlegelőbe húztuk, és melles csizmában mentük értük be. Legnagyobb halaink is 30-40 másodpercet voltak csak vízen kívül. Minden kiülős, ráérős pecát kedvelő horgásztársunknak szívből ajánljuk ezt a tavat a kapitális amurok miatt. Mindenkinek kívánok az ország összes vizén hasonló, élményekben bővelkedő, eredményes, halak számára kíméletes, visszaengedős vagy feldolgozós horgászatot!” – zárta sorait a horgász, egyben megosztva jókívánságait.  

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!