2024. július 16. kedd | Valter
Nagy fogások

Fél kilométerre elhúzta a csónakot ez a tiszai erőgép – fotókkal, videóval

Fél kilométerre elhúzta a csónakot ez a tiszai erőgép – fotókkal, videóval

Több kapitális pontyot is fogtak a Tiszán és a Nagykunsági-főcsatornán az utóbbi időben, így ismét bebizonyosodott, hogy az ősz az egyik legjobb időszaka a nagyhalas horgászatoknak.

A szoljon.hu írása szerint Ratkai Miklós a pár hete egy 21,80 kilós és 86 cetiméteres pontyot fogott a Tiszán, és az abádszalóki teszthorgász nem titkolja, hogyan sikerült becsapnia az igencsak szép méretű halat.

„Ez a nagy hal Kisköre alatt akadt horogra, kukoricára kapott. A szokásos felszerelést használtam, csónakos feeder botot, 0,30-as monofil zsinórt, csúszó ólmot. Én egy bothoz mindig egy horgot használok, ahogy most is, mivel akadós helyeken hátrányt jelent (a több horog). Egy szem főtt kukoricát kínáltam fel” – mesélte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportálnak a horgász.

Rendszerint csónakból pecázik, és úgy véli, hogy rendkívül fontos a helyismeret a Tiszán annak, aki igazán nagy halat szeretne zsákmányolni.

„Jó erőben volt ez a nagy ponty, közel ötszáz métert kellett utána mennem a csónakkal, míg ki tudtam venni. Gyönyörű példány volt, nem is látszott rajta semmi pikkelyhiba. Természetesen visszanyerte a szabadságát, a pontynál egyébként is 70 centiméter a fogható méret felső határa. De nem csak én fogtam nagy halat, több ismerősöm is örülhetett 15-20 kiló körüli példányoknak” – fogalmazott Ratkai Miklós.

Így engedte vissza a halat:

A Tisza mellett a Nagykunsági-főcsatorna is szép példányokat adott mostanság a horgászoknak. A törökszentmiklósi Horváth Richárd tigrismogyoróval és kukoricával csalizott horgán is fennakadt egy 10,19 kilós ponty.

„Elég szeles idő volt aznap, de azon a helyen, ahol horgásztunk, a kanyarban a tölgyfák felfogták. Tizenkét-tizenhárom fok lehetett és párás volt a reggel. A hal vehemens kapás után keményen húzott, bele is úszott egy akadóba. Szerencsére ki is szabadult. Negyedóra fárasztás után sikerült is megszákolni” – idézte fel a horgász a fogás pillanatait.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Ratkai Miklós FB-oldala)