2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

Focicsapatnyi harmincas pontyot fogott Pámer László

Focicsapatnyi harmincas pontyot fogott Pámer László

Különleges horgászkalandban volt része Horvátországban Pámer Lászlónak. Egy gyönyörű, 30,2 kilogrammos tükröst sikerült horogra akasztania. Kiderült, hogy a horvát pontyok szeretik a karamellt.

Zágrábtól nem messze, az 55 hektáros Ontario-tavon horgászott Pámer László. Egy barátjával, Jakab Alpárral eredtek a halak nyomába a 39 fokos hőség kellős közepén.„Meglehetősen nomád körülmények között horgásztunk, de sikerült tizenöt darab húsz kilogramm feletti pontyot fognunk. A legnagyobb egy 30,20 kilogrammos tükrös volt. Nagy örömömre ez volt életem tizenegyedik harminc kiló feletti pontya” – számolt be a Pecaverzumnak Pámer László, aki a Nagykállói Horgásztó tógazdája.

A ponty 105 méterről jött, dobós peca eredménye. László Horvátországban ugyanazt a magmixet használta, amit saját horgászaiknak is ajánlanak a nagykállói tavon. „Ebben tigrismogyoró, mega kukorica, földimogyoró és kendermag van. Zömében ezzel etettünk, és kevertünk bele egy karamell ízesítésű bojlit is, amivel csaliztunk is. Ebben a tóban tizenhat darab harminc kiló fölötti ponty van. Ez az 55 hektárhoz viszonyítva nem sok, de szerencsére sikerült kifognom az egyiket egy távdobó bojlis bottal.”

Pámer László eddigi legnagyobb pontya egy 37,8 kilogrammos példány volt. A tizenegy harminc kiló feletti hal közül kettőt Horvátországban, egyet Magyarországon fogott, a többit pedig Franciaországban akasztotta horogra.

„A hazai legnagyobb pontyot a Big Carp Lake-en fogtuk tavaly az unokáimmal. Őket is tanítom már horgászni. Nagyon szép halakat tereltünk már szákba együtt” – tette hozzá László, akinek sajtót tavában is számos húsz kiló feletti példány él. Tudomása szerint a legnagyobb nagykállói ponty harminc kiló körüli lehet, de ő mégsem pályázik rá, mert „nem keveri a szezont a fazonnal”.

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!